Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Midye Baklava

Midye Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un

İç malzemesi;

*Şamfıstığı

Üzeri için;

*Nişasta (ben mısır nişastası kullandım);
*100 gr tereyağı :

Şerbeti için;

*4 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su ve yarım limon suyu

Midye Baklava Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım, karıştırma kabına yumurta, yoğurt, sıvı yağ, sirke kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi kıvamında hamuru elde edelim Hamurdan toplam 13 beze çıkıyor bu bezeleri nişasta ile tabak büyüklüğünde açıp ,her bir katına bol bol nişasta ekleyip ,üst üste dizelim Bütün yufkalar bittikten sonra en üst tarafa nişasta sürmeden hamuru merdane yardımı ile büyük bir yufka haline getirelim Yufkayı rulo yapalım, bu rulodan 1 cm kalınlığında keselim Elimizle hafif bastırıp içine ne isterseniz (ben şanfıstığı kullandım) bırakıp elimizle hafif bastıralım Midye şeklini alsın, tepsiye dizip üzerine 100 gr eritilmiş tereyağını kaşık yardımı ile dağıtalım Önceden ısınmış fırında pişirelim Şerbetimiz için su ve şekeri tencereye alıp 10 dk kaynatalım, sonrasında üzerine limon Suyu ekleyip bir taşım daha kaynatalım ,tatlı pişip soğuduktan sonra sıcak şerbeti üzerine dökelim, iyice çekmesini bekleyin Sonra afiyetle yiyin mükemmel bir tatlı şimdiden afiyet olsun*?

858,496Konular
981,708Mesajlar
29,779Kullanıcılar
meso1212Son üye
Üst Alt