iltasyazilim
FD Üye
Midye Börek (Yeşil Mercimekli) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İç sos;
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
İç malzeme
*1, 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 kuru soğan
*Pulbiber, karabiber, tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
*Yumurta
Midye Börek (Yeşil Mercimekli) Tarifi Yapılışı (Sunu belirterek başlamalıyım Haşhaş ile mercimeğin uyumu da müthis oluyor, artık paket halinde küçük marketlerde bile bulanabiliyor )Yeşil mercimekleri yıkayıp haşlamakla işe başlarız Yaklaşık 2025 dk mercimekleri haşlarız ardından ayrı bir tencereye küp küp doğranmış soğanı, soğanı, karabiber ve pulbiberi ekleriz Soğan pembeleşince haşlanmış mercimekleri ilave eder soteleriz soğumaya bırakırız Yufkayı 4 eşit parçaya bölün Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün ve ucundan sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin Uç kısıma harçtan koyarak kapatın ve yufkayı sarın üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyin önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin
*3 adet yufka
İç sos;
*Yarım su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı su
İç malzeme
*1, 5 su bardağı yeşil mercimek
*1 kuru soğan
*Pulbiber, karabiber, tuz
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine;
*Yumurta
Midye Börek (Yeşil Mercimekli) Tarifi Yapılışı (Sunu belirterek başlamalıyım Haşhaş ile mercimeğin uyumu da müthis oluyor, artık paket halinde küçük marketlerde bile bulanabiliyor )Yeşil mercimekleri yıkayıp haşlamakla işe başlarız Yaklaşık 2025 dk mercimekleri haşlarız ardından ayrı bir tencereye küp küp doğranmış soğanı, soğanı, karabiber ve pulbiberi ekleriz Soğan pembeleşince haşlanmış mercimekleri ilave eder soteleriz soğumaya bırakırız Yufkayı 4 eşit parçaya bölün Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün ve ucundan sonundan tutarak ortada birleşinceye kadar büzün Kenarda kalan geniş parçaları kendinize doğru getirerek ortada birleştirin Uç kısıma harçtan koyarak kapatın ve yufkayı sarın üzerine yumurta sarısı ve çörek otu ekleyin önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin