Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Börek

Midye Börek
0
140

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

Hamuru için:

8 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 su bardağı ılık süt 12 yemek kaşığı üzüm sirkesi 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu İçi için:

2 adet orta boy haşlanmış patates 300 gram orta yağlı beyaz peynir 14 demet maydanoz Hamurları açmak için:

4 yemek kaşığı mısır nişastası Üzeri için:

12 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Ayçiçek yağı, ılık süt, üzüm sirkesi, yumurta ve tuzu karıştırma kabına alın Tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştırıp elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek hamuru toparlayın Gerekirse bir miktar daha elenmiş un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hazırlanan hamuru altı eşit parçaya bölün Üzerlerine nemli bir bez kapatıp oda ısısında 40 dakika kadar dinlendirin İç harcı için; haşlanmış patatesleri rendeleyin Küçük parçalara ayrılmış beyaz peynir ve incecik kıyılmış maydanoz ilavesiyle karıştırın Mutfak tezgahına mısır nişastası serpip dinlenen hamur bezelerini merdane yardımıyla büyütün Sonrasında tercihen oklava kullanıp yufka inceliğinde tek tek açın Üzerlerini bir fırça yardımıyla yağladığınız yufkaların her birini dört eşit parçaya bölün Yufkaları geniş kısımlarından uç kısmına doğru parmağınızla ittirerek büzdürün Büzülen parçayı uç kısımlarından birleştirin Birleşim ucuna peynirli ve patatesli iç harçtan koyup kenarlarını hafifçe katladıktan sonra rulo şeklinde sarın Göbekte yer alan büzgü kısmına geldiğinizde sarma işlemini bırakın Büzgülü kısmı alıp rulo yaptığınız kısmın üzerine kapatın Midye şeklini alan börekleri tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine ayçiçek yağı sürdüğünüz börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın


 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,029Kullanıcılar
progame443Son üye
Üst Alt