iltasyazilim
FD Üye
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg yufka
Sos için :
*1 yumurta
*1 bardak süt
*1 bardak su
*1 bardak yağ
İç harcı için :
*3 4 patates
*Tuz
*İsteğe göre baharat
*300 gr peynir
*Bi tutam maydanoz
**250 gr kıyma
*1 soğan
*Tuz ve istenen baharatlar
Midye Börek Tarifi Yapılışı Önce iç harcımızı hazırlıyoruz biz kalabalık olduğumuz için hem peynirli hem patatesli hem kıymalı yaptık
Patatesli için patatesleri haşlıyoruz tuz ve baharat ekliyoruz
Peynirli için peynirin içine maydanoz doğuruyoruz
Kıymalı için soğanları doğruyoruz ve kıyma ile birlikte kavuruyoruz
Sos için bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz
Yufkalarımızı 6 parçaya bölüyoruz üzerine sos döküp midye şeklinde sarıyoruz Şekli vermek için uç kısmından içe doğru büzgü yapılır iç harç konup rulo yapılır ve ters çevrilir
Böreklerimizi yağlanmış tepside 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz
*1 kg yufka
Sos için :
*1 yumurta
*1 bardak süt
*1 bardak su
*1 bardak yağ
İç harcı için :
*3 4 patates
*Tuz
*İsteğe göre baharat
*300 gr peynir
*Bi tutam maydanoz
**250 gr kıyma
*1 soğan
*Tuz ve istenen baharatlar
Midye Börek Tarifi Yapılışı Önce iç harcımızı hazırlıyoruz biz kalabalık olduğumuz için hem peynirli hem patatesli hem kıymalı yaptık
Patatesli için patatesleri haşlıyoruz tuz ve baharat ekliyoruz
Peynirli için peynirin içine maydanoz doğuruyoruz
Kıymalı için soğanları doğruyoruz ve kıyma ile birlikte kavuruyoruz
Sos için bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz
Yufkalarımızı 6 parçaya bölüyoruz üzerine sos döküp midye şeklinde sarıyoruz Şekli vermek için uç kısmından içe doğru büzgü yapılır iç harç konup rulo yapılır ve ters çevrilir
Böreklerimizi yağlanmış tepside 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz