Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Dolması

Midye Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• 225 gr (1 su bardağı) pirinç
• Tuz
• 15 adet ortaboy kabuklu midye
• 75 ml (13 su bardağı) zeytinyağı
• 25 gr çam fıstığı
• 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı kyenibahar
• 50 gr kuş üzümü
• 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
• 12 demet ince kıyılmış dereotu
• 12 demet ince kıyılmış nane
• 12 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 adet limon (yuvarlak dilimlenmiş)

Hazırlanışı :
Hazırlanışı

Pirinci ayıklayınBir tencereye koyup üzerine 45 parmak aşacak kadar ılık su katın 2 çorba kaşığı tuz atıp 1 kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakınKullanılmadan önce suyunu süzdürüp, nişaştasını tamamen atıncaya kadar 34 defa yıkayıp tekrar süzdürün

Midyeleri bıçak ucu ile kabuğunu kopartmadan sakalını alıp içlerini açın

Dolma içini hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup hafifçe kızdırın

Fıstıkları atıp, hafifçe sararıncaya kadar kavurunSoğanları ilave edip onlar da sararıncaya kadar karıştırarak kavurmaya devam edinPirinci ekleyip 45 dakika daha kavurunTuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ilave edip, karıştırınKaynar suyu da tencereye ekleyip, hepsini beraber bir taşım kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın15 dakika kısık ateşte pişirin

Küçük bir tencerenin dibine maydanoz dalları ve limon dilimlerini döşeyinMidye dolmalarını maydanoz dalları ve limon dilimlerinden hazırlanmış yatağa yerleştirinÜzerlerini aşmayacak kadar su ilave edin

Ana Yemek

Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın, mideyeleri yıkayıp, temizleyin ve bıçakla açıp, kabukların içlerini temizleyin

Hazırlık bölümündeki dolma içini pişirin Hazırladığınız dolma içini ateşten alın İnce kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu katıp karıştırın Üzerine yağlı kağıt veya temiz bir bez örterek kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın İç midyeleri kabuğun bir kenarında toplayın

Ilınmış harcı midyelerin içine hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde sıkıştırmadan doldurup, kapatın Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde maydanoz dalları ve limon dilimlerinden bir yatak hazırlayın Midyeleri üzerine yerleştirin Tencerenin ağzına sıkı bir kapak oturtup, su kaynayıncaya kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte toplam 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın Midye dolmalarını bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın
 

Similar threads

Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz eserlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir kıyıda uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Pekala midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
MALZEMELER 100 adet midye 1 demet maydanoz yanm demet dereotu yarım bardak mayonez 2 adet sivri biber 1 demet taze soğan 1 adet kuru soğan HAZIRLANIŞI Temizlenip, bıyıkları alınmış midyeleri, iyice yıkayıp, süzün Çukur bir tencerede, yağsız olarak, tahta kaşıkla döndüre döndüre pişirin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir sahilde uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Peki midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir sahilde uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Peki midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Malzemeler 30 adet büyük boy midye 6 adet kuru soğan 1 su bardağı zeytinyağı 200 gr Çam fıstığı 2 su bardağı pirinç (Baldo veya Bersani) 4 bardak su (iki defa) 4 kahve fincanı kuş üzümü 2 çorba kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Yenibahar Tarçın Yapılışı Midyelerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt