iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 225 gr (1 su bardağı) pirinç
• Tuz
• 15 adet ortaboy kabuklu midye
• 75 ml (13 su bardağı) zeytinyağı
• 25 gr çam fıstığı
• 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı kyenibahar
• 50 gr kuş üzümü
• 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
• 12 demet ince kıyılmış dereotu
• 12 demet ince kıyılmış nane
• 12 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 adet limon (yuvarlak dilimlenmiş)
Hazırlanışı :
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayınBir tencereye koyup üzerine 45 parmak aşacak kadar ılık su katın 2 çorba kaşığı tuz atıp 1 kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakınKullanılmadan önce suyunu süzdürüp, nişaştasını tamamen atıncaya kadar 34 defa yıkayıp tekrar süzdürün
Midyeleri bıçak ucu ile kabuğunu kopartmadan sakalını alıp içlerini açın
Dolma içini hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup hafifçe kızdırın
Fıstıkları atıp, hafifçe sararıncaya kadar kavurunSoğanları ilave edip onlar da sararıncaya kadar karıştırarak kavurmaya devam edinPirinci ekleyip 45 dakika daha kavurunTuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ilave edip, karıştırınKaynar suyu da tencereye ekleyip, hepsini beraber bir taşım kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın15 dakika kısık ateşte pişirin
Küçük bir tencerenin dibine maydanoz dalları ve limon dilimlerini döşeyinMidye dolmalarını maydanoz dalları ve limon dilimlerinden hazırlanmış yatağa yerleştirinÜzerlerini aşmayacak kadar su ilave edin
Ana Yemek
Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın, mideyeleri yıkayıp, temizleyin ve bıçakla açıp, kabukların içlerini temizleyin
Hazırlık bölümündeki dolma içini pişirin Hazırladığınız dolma içini ateşten alın İnce kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu katıp karıştırın Üzerine yağlı kağıt veya temiz bir bez örterek kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın İç midyeleri kabuğun bir kenarında toplayın
Ilınmış harcı midyelerin içine hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde sıkıştırmadan doldurup, kapatın Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde maydanoz dalları ve limon dilimlerinden bir yatak hazırlayın Midyeleri üzerine yerleştirin Tencerenin ağzına sıkı bir kapak oturtup, su kaynayıncaya kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte toplam 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın Midye dolmalarını bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın
• 225 gr (1 su bardağı) pirinç
• Tuz
• 15 adet ortaboy kabuklu midye
• 75 ml (13 su bardağı) zeytinyağı
• 25 gr çam fıstığı
• 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı kyenibahar
• 50 gr kuş üzümü
• 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
• 12 demet ince kıyılmış dereotu
• 12 demet ince kıyılmış nane
• 12 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 adet limon (yuvarlak dilimlenmiş)
Hazırlanışı :
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayınBir tencereye koyup üzerine 45 parmak aşacak kadar ılık su katın 2 çorba kaşığı tuz atıp 1 kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakınKullanılmadan önce suyunu süzdürüp, nişaştasını tamamen atıncaya kadar 34 defa yıkayıp tekrar süzdürün
Midyeleri bıçak ucu ile kabuğunu kopartmadan sakalını alıp içlerini açın
Dolma içini hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup hafifçe kızdırın
Fıstıkları atıp, hafifçe sararıncaya kadar kavurunSoğanları ilave edip onlar da sararıncaya kadar karıştırarak kavurmaya devam edinPirinci ekleyip 45 dakika daha kavurunTuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ilave edip, karıştırınKaynar suyu da tencereye ekleyip, hepsini beraber bir taşım kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın15 dakika kısık ateşte pişirin
Küçük bir tencerenin dibine maydanoz dalları ve limon dilimlerini döşeyinMidye dolmalarını maydanoz dalları ve limon dilimlerinden hazırlanmış yatağa yerleştirinÜzerlerini aşmayacak kadar su ilave edin
Ana Yemek
Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın, mideyeleri yıkayıp, temizleyin ve bıçakla açıp, kabukların içlerini temizleyin
Hazırlık bölümündeki dolma içini pişirin Hazırladığınız dolma içini ateşten alın İnce kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu katıp karıştırın Üzerine yağlı kağıt veya temiz bir bez örterek kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın İç midyeleri kabuğun bir kenarında toplayın
Ilınmış harcı midyelerin içine hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde sıkıştırmadan doldurup, kapatın Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde maydanoz dalları ve limon dilimlerinden bir yatak hazırlayın Midyeleri üzerine yerleştirin Tencerenin ağzına sıkı bir kapak oturtup, su kaynayıncaya kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte toplam 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın Midye dolmalarını bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın