Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Dolması

Midye Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
30 adet büyük boy midye
6 adet kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
200 gr Çam fıstığı
2 su bardağı pirinç (Baldo veya Bersani)
4 bardak su (iki defa)
4 kahve fincanı kuş üzümü
2 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Tarçın

Yapılışı
Midyelerin kabuklarının üstlerini bıçakla kazıyarak iyice temizleyin ve karınlarını dipteki kası kırarak tamamen açın (dikkat ikiye bölmeyin) Midyenin içindeki sakal ve incileri sivri bir makasın ucuyla temizleyin İyicene yıkayıp süzülmesi için bir kevgire koyup bekletin

Soğanları ufak parçalar halinde doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında kavurun Buna yıkanmış pirinç ve tuz ilave edin Pirinç suyunu çekince karabiber, tarçın, yenibahar, toz şeker ve dört bardak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar orta hararetli bir ateşte pişirin ve bilahare kapağını kapayıp soğumaya bırakın Soğuyunca kapağı açık midyelerin içine iyice doldurun ve midyelerin kapaklarını kapatın Midyeleri bir tencerenin içine muntazam bir şekilde hareket edemiyecek bir tarzda dizin, üzerine tekrar 4 bardak su dökün ve ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Servis Önerileri
Servisini limonla beraber soğuk olarak yapın

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar)
Midye çok dikkat edilmesi gereken bir deniz ürünüdür Kirli sulardan, iskelelerin demir ve ahşap ayaklarından toplanan midyeler hiçbir tad vermeyeceği gibi sağlığa zararlı da olabilir Dolayısıyla midyenin muhakkak tanıdığınız bir balıkçıdan alınması şarttır

Bir dahaki pişirmenizde yenibahar yerine köri (curry) deneyebilirsiniz Değişik bir lezzet ve aroma verir

Not: 4 kişilik olarak hazırlanmıştır
 

Similar threads

Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz eserlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir kıyıda uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Pekala midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir sahilde uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Peki midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Sokak lezzetlerinin en çok sevileni ve satılan atıştırmalığı olan midye dolma adeta satış rekorları kırıyor. Deniz ürünlerini sevenlerin vazgeçemediği midye üzerine bol limonla yenilen bir sahilde uzun uzun dinlenenlerin favori yiyeceğidir. Peki midye nasıl temizleniyor ve midye dolma nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Evde Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler *50 adet kabuklu temizlenmiş midye *2 su bardağı pirinç *1 paket dolmalık fıstık *1 paket kuş üzümü *1, 5 yemek kaşığı kuru nane *1 tatlı kaşığı tarçın *1 tatlı kaşığı kimyon *1 tatlı kaşığı yenibahar *1 tatlı kaşığı karabiber *1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Malzemeler : • 225 gr (1 su bardağı) pirinç • Tuz • 15 adet ortaboy kabuklu midye • 75 ml (13 su bardağı) zeytinyağı • 25 gr çam fıstığı • 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış) • 1 çay kaşığı toz şeker • 1 çay kaşığı kyenibahar • 50 gr kuş üzümü • 250 ml (1 su bardağı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
858,496Konular
981,600Mesajlar
29,706Kullanıcılar
serhat10Son üye
Üst Alt