iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 50 adet iç midye
• 2 adet domates (veya 2 kaşık salça)
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 diş sarmısak
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber
Hazırlanışı :
Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın
Süzgece koyup, sularını süzdürün
Havucu, patatesi haşlayın Sonra dilimlere doğrayın
Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün
İçerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 12 defa da bununla karıştırın
Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin
Tuz, karabiber koyup, sonra 23 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 1520 dakika pişirin
İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 12 taşım daha kaynatıp ateşten alın
Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın
• 50 adet iç midye
• 2 adet domates (veya 2 kaşık salça)
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 diş sarmısak
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber
Hazırlanışı :
Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın
Süzgece koyup, sularını süzdürün
Havucu, patatesi haşlayın Sonra dilimlere doğrayın
Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün
İçerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 12 defa da bununla karıştırın
Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin
Tuz, karabiber koyup, sonra 23 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 1520 dakika pişirin
İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 12 taşım daha kaynatıp ateşten alın
Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın