iltasyazilim
FD Üye
Midye Şeklinde Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
İÇİ İÇİN:
*Ceviz ya da fındık
Midye Şeklinde Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve su tencereye koyup kıvam alıncaya kadar, orta ateşte 78 dakika kaynatın
*Şerbet kıvam alınca, içerisine limon suyu ilave edip ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın un haricindeki malzemeleri güzelce karıştırın
*Üzerine kontrollü un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
*Hamuru 2 parçaya bölüp ve her bir parçadan 10 ar parça ayırıp beze yapın ve hazırlanan bezelerin üzeri, temiz bir nemli bez ile örterek 15 dakika dinlendirin
*Bezeler dinlendikten sonra merdane yardımı ile, nişastalı zeminde, tabak büyüklüğünde açın
*Açılan bezelerin arasına tekrar nişasta koyarak üst üste dizin
*En üstünü hafif nişasta serperek açın
*Elde edilen 10 katlı hamur, tek bir hamur olacak şekilde merdane ile biraz büyütün
*Daha sonra oklava yardımı ile, açılabildiği kadar büyük açın
*Açılan hamur, sıkı rulo olacak şekilde sarın ve elde edilen ruloyu bıçak yardımı ile, 1 parmak kalınlığında kesin* Kesilen hamuru merdane ile hafif açın
*Diğer hamura da aynı işlemleri yapın
*Ortasına fındık koyarak, uç kısımlarına bastırılarak kapatın
*Şekli verilen*midye tatlısınI, yağlanmış fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün
*Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından çıkartılan sıcak tatlıların üzerine, soğuk şerbeti dökerek şerbetin çekmesi için bekleyin
*Hazırlanan midye tatlısını, şerbetini çektikten sonra servise sunun
AFİYET OLSUN
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 dilim limon
İÇİ İÇİN:
*Ceviz ya da fındık
Midye Şeklinde Tatlı Tarifi Yapılışı
1
*Şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve su tencereye koyup kıvam alıncaya kadar, orta ateşte 78 dakika kaynatın
*Şerbet kıvam alınca, içerisine limon suyu ilave edip ve ocaktan alıp, soğumaya bırakın un haricindeki malzemeleri güzelce karıştırın
*Üzerine kontrollü un ilavesi yaparak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
*Hamuru 2 parçaya bölüp ve her bir parçadan 10 ar parça ayırıp beze yapın ve hazırlanan bezelerin üzeri, temiz bir nemli bez ile örterek 15 dakika dinlendirin
*Bezeler dinlendikten sonra merdane yardımı ile, nişastalı zeminde, tabak büyüklüğünde açın
*Açılan bezelerin arasına tekrar nişasta koyarak üst üste dizin
*En üstünü hafif nişasta serperek açın
*Elde edilen 10 katlı hamur, tek bir hamur olacak şekilde merdane ile biraz büyütün
*Daha sonra oklava yardımı ile, açılabildiği kadar büyük açın
*Açılan hamur, sıkı rulo olacak şekilde sarın ve elde edilen ruloyu bıçak yardımı ile, 1 parmak kalınlığında kesin* Kesilen hamuru merdane ile hafif açın
*Diğer hamura da aynı işlemleri yapın
*Ortasına fındık koyarak, uç kısımlarına bastırılarak kapatın
*Şekli verilen*midye tatlısınI, yağlanmış fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine fırça yardımı ile eritilmiş tereyağı sürün
*Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin
*Fırından çıkartılan sıcak tatlıların üzerine, soğuk şerbeti dökerek şerbetin çekmesi için bekleyin
*Hazırlanan midye tatlısını, şerbetini çektikten sonra servise sunun
AFİYET OLSUN