Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Migrenin Evde Tedavisi Nasıl Yapılır ?

Migrenin Evde Tedavisi Nasıl Yapılır ?
0
64

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Migrenler tekrar eden ve şikayetciyi gucten duşuren baş ağrılarıdır Sıkca ışık ya da sese karşı olan duyarlılık yuzunden başlar ve mide bulantılarına, kusmaya veya konuşma bozukluklarına yol acabilir Migrenlerinizin nerede ve ne zaman başladığını, migrenden once ne tur ilaclar kullandığınızı detaylı bir şekilde kayıt altına almanız sizi en cok etkileyen tetikleyicileri belirlemenize yardımcı olacaktır Ulusal Migren Birliği (NMA) migrenden şikayetci olan kişi sayısının 1998’den 2008’e kadar yuzde 60 arttığını belirtmektedir
Migren kişiden kişiye buyuk değişiklikler gosterdiğinden, rahatsızlıktan kurtulmak adına size en cok uyan yolu bulabilmek icin değişik metotlar uygulamalısınız İşte migrenin evde tedavisi icin uyulması gerekilen adımlar:
Migrenin Evde Tedavisi Adım 1
Karanlık bir odaya cekilin Belirtiler kendini gostermeye başladığında hemen karanlık ve dışarıdan ses almayan bir odaya gecin
Migrenin Evde Tedavisi Adım 2
Stresten arınma yontemleri uzerinde calışın Derin nefes egzersizlerine odaklanmalısınız Nefesi burnunuzdan alın, beşe kadar sayarak ağzınızdan verin Ulusal Baş Ağrısı Kurumu’na (NHF) gore derin ve ritmik nefes kan basıncını duşurur ve beyninizin dışarıdan gelen uyarılara daha kapalı olmasını sağlar
Migrenin Evde Tedavisi Adım 3
Ellerinizi ve ayaklarınızı ılıksıcak suya sokun Vucuddaki kanı el ve ayaklara yonlendirerek baş bolgenizdeki kan basıncını duşurebilirsiniz
Migrenin Evde Tedavisi Adım 4
Boynunuzun altına ve gozlerinizin ustunu soğuk tutun Bir poşet buzu havlularla sarıp boynunuzun altına yerleştirin Aynı zamanda goz kapaklarınızın ustune ıslak bir bez koymalısınız Migren başında uygulanan bu işlem baş bolgesinde yukselmeye başlayan kan basıncını azaltacaktır
Migrenin Evde Tedavisi Adım 5
Her birkac saatte bir yemek yiyin Kan şekerinizdeki dalgalanmaları onleyerek migreni de onleyebilirsiniz Vucut yuksek kan şekerini insulin seviyesini arttırarak telafi eder İnsulin kan şekerini duşurur ve beyindeki damarların buzulmesine yol acarak migren auraları yaratır Eğer kan şekeriniz duşuk kalırsa beyne giden kan miktarı artar ve vucutta depolanmış halde bulunan glikozun salınması icin gerekli hormonlar uretilir Bu durum kan basıncını yukseltmek ve beyin damarlarını genişletmek suretiyle baş ağrısını daha da ağırlaştıracaktır
Migrenin Evde Tedavisi Adım 6
Bol bol su icin, kahveden sakının Gunde en az altı bardak su icerek dehidrasyonun migrene sebep olmasını engelleyin Amerikan Baş Ağrısı Topluluğu’na (AHS) gore aşırı kafein, ribaund migrenlerin en onde gelen tetikleyicilerinden biridir Recetesiz ağrı kesicilerin coğu kafein icerdiğinden, gunluk beslenme programınızdaki kafein miktarını ya sınırlamalı, ya da tumuyle kaldırmalısınız
Migrenin Evde Tedavisi Adım 7
Tıbbi yardım alın Migrenler devam ediyorsa size betablokor veya antidepresan yazması icin doktorunuzla goruşebilirsiniz

858,499Konular
982,578Mesajlar
30,333Kullanıcılar
anankskdSon üye
Üst Alt