iltasyazilim
FD Üye
Mikrodalga fırın kullanmanın püf noktaları
Mikrodalga fırın kullanırken nelere dikkat etmeliyiz
Mikrodalga fırın, su moleküllerinin yer değiştirmesi yöntemiyle pişirme sağlarYani yiyecekleri ne kızartır, ne de haşlar Lezzeti yoğun olarak korumak için yiyecekler ağızları kapalı olarak pişirilmelidir
Geleneksel bir tarifi mikrodalga fırında pişirmek istediğinizde, tarifte bahşedilen pişme süresini 12 oranında azaltın ve pişerken aralıksız teftiş edin
Yemekler nasıl renklendirilir? Mikrodalga fırında pişen yemeğe renk ve lezzet katmak için üzerine birazcık kırmızı biber ya da kavrulmuş toz ceviz serpin Tatlılar için kavrulmuş toz badem, esmer şeker veya tarçın da kullanabilirsiniz
Ne nesil kaplar kullanılır? Seramik ve porselen yerine sırça veya plastik kaplar seçim edilmelidir
Mikrodalgada pişireceğiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kısımları ortaya gelecek şekilde vahşi dizin Bu Nedenle yiyeceklerin her tarafının eşdeğer pişmesini sağlamış olursunuz
Uygun kabı yeğlemek Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın yerinde olup olmadığını sınamak için, kabın ortasına soğuk su doymuş bir kadeh yerleştirip, fırını da en yüksek devrine getirin 2 dakika ısıtıp bekleyin Su kaynarken bardak ılık olmalı, lakin kap soğuk kalmalıdır Eğer kap ısınmış ise mikrodalga fırın için yerinde değil demektir Hiçbir vakit metalik veya metal dekorlu kap ve alüminyum folyo kullanmayın *
Mikrodalga fırın kullanırken nelere dikkat etmeliyiz
Mikrodalga fırın, su moleküllerinin yer değiştirmesi yöntemiyle pişirme sağlarYani yiyecekleri ne kızartır, ne de haşlar Lezzeti yoğun olarak korumak için yiyecekler ağızları kapalı olarak pişirilmelidir
Geleneksel bir tarifi mikrodalga fırında pişirmek istediğinizde, tarifte bahşedilen pişme süresini 12 oranında azaltın ve pişerken aralıksız teftiş edin
Yemekler nasıl renklendirilir? Mikrodalga fırında pişen yemeğe renk ve lezzet katmak için üzerine birazcık kırmızı biber ya da kavrulmuş toz ceviz serpin Tatlılar için kavrulmuş toz badem, esmer şeker veya tarçın da kullanabilirsiniz
Ne nesil kaplar kullanılır? Seramik ve porselen yerine sırça veya plastik kaplar seçim edilmelidir
Mikrodalgada pişireceğiniz yiyecekleri önce dilimleyin ve ince kısımları ortaya gelecek şekilde vahşi dizin Bu Nedenle yiyeceklerin her tarafının eşdeğer pişmesini sağlamış olursunuz
Uygun kabı yeğlemek Mikrodalga fırında kullanacağınız kabın yerinde olup olmadığını sınamak için, kabın ortasına soğuk su doymuş bir kadeh yerleştirip, fırını da en yüksek devrine getirin 2 dakika ısıtıp bekleyin Su kaynarken bardak ılık olmalı, lakin kap soğuk kalmalıdır Eğer kap ısınmış ise mikrodalga fırın için yerinde değil demektir Hiçbir vakit metalik veya metal dekorlu kap ve alüminyum folyo kullanmayın *