Milano'nun Porta Nuova bölgesinde açık havada düzenlenen İlkbahar-Yaz 2022 defilesiyle MSGM, cümbüş modası kelam konusu olduğunda sahnedeki öncü rolünü doğruladı. Memnunluk ve olumluluğu yansıtan bu eğlenceli koleksiyonda, tabiata yapılan atıflar ve kentsel hava bir ortaya geldi.
Massimo Giorgetti, Alpler'deki tatillerinde açık havada yaz pikniği yapmaktan o kadar keyif aldı ki, MSGM'nin bahar gösterisi için bu tecrübesi tekrarlamaya karar verdi. Bir önizlemede, "Yüz yüze şovlara geri dönmeyi ne kadar istesem de, açık havada kolay, telaşsız ve arkadaş canlısı bir şey istedim" dedi.
MSGM’nin ilham kaynağı, bir mümkünlük ve yenilenme hissini besleyen sanatsal ve kültürel toplulukların yaratıcılığından güç alan kentin 80'leriydi. Bu havayı yakalayan dizayncı, optimist ve yazlık bir yaklaşım seçti. Çeşitli canlı baskılar üzerinde çalışırken (büyütülmüş şemsiyeler, meyveler, küçük kır çiçekleri buketleri) MSGM'nin coşkulu görsellerinin düzenlenmiş, aerodinamik bir versiyonunu sundu; halleri kolaylaştırdı ve hacimleri azalttı.
Mevcut seksi trende başını sallayan, çıplak cilt parlamaları göze çarpıyordu. Giorgetti: “Başkalarının yaptıklarını körü körüne takip etmiyorum. Seksi yapmıyorum," dedi. “Bu koleksiyon cıvıl cıvıl, evet. Fakat seksi de..."