milas köftesi MALZEMELER 12 kg kıyma 1 büyük kuru soğan 1,5 su bardağı un 1 çay kaşığı karabiber 1 nehir kaşığı tuz 8 diş sarmısak 1 su bardağı haşlanmış nohut 3 çorba kaşığı salça 2 adet limon suyu 25 gr margarin kızartma için değişken yap bir miktar su HAZIRLANIŞI Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuzlu ve un tamamen yoğrulurYumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üstünde ince uzun silindir şekli verilir Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlatılır Diğer unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmamas} sağlanır Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip azıcık kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir Arkasından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir Öbür bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir 5 dakika daha kaynatılır Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir id