iltasyazilim
FD Üye
Milföy Çanağında Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
*2 yaprak milföy hamuru
*810 adet mantar
*1 küçük soğan
*1 küçük sarımsak
*1 adet domates
*Sıvı yağ
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Milföy Çanağında Mantar Sote Tarifi Yapılışı Mantar sevenlerin çok beğeneceği bir tarif ile merhaba
1
*Öncelikleri soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıyoruz Sonra içine rendelediğimiz sarımsağı ekleyip bi tur çeviriyoruz
*İçine doğranmış mantarları da alıp mantarların suyunu salmasını bekliyoruz
*Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra yemeklik doğranmış domatesleri ilave ediyoruz Ben yazdan konserve kullandım siz normal domates kullanacaksanız bir parça salça ile renklendirebilirsiniz
*Ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Diğer tarafta milföy çanağını hazırlıyoruz
*Milföylere kenarlarından birer cm boşluk olacak şekilde bıçak darbesi yapıp ortalarını çatalla deliyoruz ve yağlanmış tepside fırına veriyoruz
*Böylece kenarlar oluşup ortası çanak şeklinde olacak
*Hafif kızardıktan sonra fırından alıp içine pişen mantar soteyi dolduruyoruz
*Sonra üzerine rendelenmiş kaşarı da koyup tekrar fırına veriyoruz kaşar eridiğinde tarifimiz de hazır demektir
*Afiyet olsun
*2 yaprak milföy hamuru
*810 adet mantar
*1 küçük soğan
*1 küçük sarımsak
*1 adet domates
*Sıvı yağ
Üzeri için:
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Milföy Çanağında Mantar Sote Tarifi Yapılışı Mantar sevenlerin çok beğeneceği bir tarif ile merhaba
1
*Öncelikleri soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavaya alıyoruz Sonra içine rendelediğimiz sarımsağı ekleyip bi tur çeviriyoruz
*İçine doğranmış mantarları da alıp mantarların suyunu salmasını bekliyoruz
*Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra yemeklik doğranmış domatesleri ilave ediyoruz Ben yazdan konserve kullandım siz normal domates kullanacaksanız bir parça salça ile renklendirebilirsiniz
*Ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
*Diğer tarafta milföy çanağını hazırlıyoruz
*Milföylere kenarlarından birer cm boşluk olacak şekilde bıçak darbesi yapıp ortalarını çatalla deliyoruz ve yağlanmış tepside fırına veriyoruz
*Böylece kenarlar oluşup ortası çanak şeklinde olacak
*Hafif kızardıktan sonra fırından alıp içine pişen mantar soteyi dolduruyoruz
*Sonra üzerine rendelenmiş kaşarı da koyup tekrar fırına veriyoruz kaşar eridiğinde tarifimiz de hazır demektir
*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.