Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföy Hamurlu Güveç

Milföy Hamurlu Güveç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
150 gr kuşbaşı bonfile et
1 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet orta boy havuç
1 adet çarliston biberi
1 diş sarmısak
1 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet çalı fasulye


HAZIRLANIŞI
Bir kaba soğan ve biberleri kuşbaşı şeklinde doğrayın Tencereye yağı koyarak içerisine biber, soğan ve sarımsak ilave ederek karıştırın Başka bir kapta etleri haşlayıp tencereye koyarak biraz karıştırın Havuçları ve fasulyeleri doğrayarak tencereye ilave edin Suyunu ekleyin
Kısık ateşte defne yaprağını kaynatın Etler pişmeye yakın patatesi ve pirinçi koyun İçerisine tuz ve karabiber ilave ederek güveç kabına boşaltın Patlıcanları yağda kızartarak yemeğin üzerine serpiştirin Milföy hamurunu merdaneyle biraz açarak kenarlarını yuvarak hale getirin Güvecin kenarına tutmaması için yumurta sarısı sürün
Hamuru üzerine kapatın Kalan yumurta sarısını da hamurun üzerine sürerek güveci fırına verin Hamur kızardığında fırından alarak pilav ile sıcak olarak servise sunun
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt