Milfoy Hamurunda Kıymalı Patatesli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy hamuru
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 orta uzunluk patates
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı şeker
Milfoy Hamurunda Kıymalı Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için tavamıza sıvı yağ alalım ve kıymayı ekleyelim kavuralım.
- Doğranmış soğanı da ek edip kavurmaya devam edelim.
- Akabinde kapya biberi ekleyelim 1-2 dakikada daha kavuralım.
- Rendelemiş suyu sıkılmış patates, kırmızı pulbiber, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve 5-6 dakika pişirelim.
- Pişen iç harcı soğumaya bırakalım. Çözülen milföy hamurunu unlanmış tezgaha yan yana koyarak birazcık açalım.
- Uzunlamasına 3 kesime keselim ,iç harcı koyarak kapatalım.
- Yağlanmış tepsiye kendi etrafında döndürerek yerleştirelim. Tüm hamurlara tıpkı süreci yaparak tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana pişirelim. Afiyet olsun ????????