Milföy Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet milföy
- 3 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu 200 ml labne
- Çilek
- Pudra şekeri
Milföy Pasta Tanımı Yapılışı
- 1 adet milföyü merdane yardımıyla inceltiyoruz ikiye bölüyoruz çatal yardımıyla kabarmasın diye delikler açıyoruz.
- Öteki milföyleride tıpkı halde yapıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kreması için; Labne tereyağı hariç tüm malzemeyi tencereye alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz .
- Kaynayınca altını kapatıp 1 kaşık tereyağ ek edip kremaya yediriyoruz soğuduktan sonra labneyi ek edip mikserle çırpıyoruz kremamız hazır.
- Fırından çıkan milföyler soğuyunca yavaşça elimizle bastırıyoruz kabarıklığı gitsin diye .
- Kremadan taban kısmına kaşık yada sıkma poşetiyle koyup üstüne dilimlediğimiz çileklerden koyuyoruz .
- Öbür milföy kesimini üstüne kapatıyoruz .
- Bütün milföyleri tıpkı biçimde yaparak süreci bitiriyoruz üstüne pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.