Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföy Tatlısı Tarifi

Milföy Tatlısı Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

*10 adet milföy

Kreması için,

*4 buçuk su bardağı süt
*1 yumurtanın sarısı
*3 yemek kaşığı buğday nişastası
*2 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı tereyağ

İçi için;

*1 paket krem şanti
*Zevke göre çilek veya muz

Üzeri için;

*Hazır çikolata sosu veya pudra şekeri

Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye milföyleri ortadan ikiye kestikten sonra diziyoruz üstüne tekrar yağlı kağıt koyup üstüne bir tane daha tepsi koyup 180 derecede ısıttığımız fırında tamamen kızaran kadar (ortalama 2025 dk kadar) pişiriyoruz Piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz
Milföylerimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz Kreması için süt, yumurta sarısı, nişasta, un, şeker ve vanilyayı karıştırarak kıvam alıp fokurdamaya başlayana kadar pişiriyoruz Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını koyup iyice eriyip birleşene kadar karıştırıyoruz Kremayı ara ara karıştırarak (kabuk tutmaması için ) soğumaya bırakıyoruz Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip 10 dk
kadar krem gibi olana kadar çırpıyoruz bu işlem kremaya çok güzel bir kıvam veriyor Kremayı dolapta 1 saat dinlendirirseniz çok daha güzel olur
Soğuyan milföyler den 1 parça alıyoruz ister kaşık yardımıyla isterseniz sıkma torbasıyla(ben sıkma torbası tercih ettim daha pratik ve şık bir sunum oluyor) milföyün üstüne sürüyoruz kremanın üstüne tercih ettiğimiz meyveleri diziyoruz ve biraz daha krema sürüyoruz üstüne diğer milföyü yapıştırıyoruz
Üstüne pudra şekeri veya istediğiniz bir sos dökebilirsiniz Ben evde hazır çikolata sosu vardı hem onu denedim hemde pudra şekeri döktüm ikisi de çok lezzetli oldu
Not: Milföy ve kremayı yemenize yakın birleştirirseniz milföyünüz yumuşamamış olur
Şimdiden afiyet olsun çok hafif ve lezzetli bir tatlı oluyor bu benim burada ki ilk tarifim umarım beğenirsiniz ;)

858,497Konular
982,002Mesajlar
29,984Kullanıcılar
enesnorrisSon üye
Üst Alt