iltasyazilim
FD Üye
Milföy Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*8 adet milföy hamuru
Kreması için;
*2 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
İçi için;
*Çilek
*Muz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine milföyleri yerleştiriyoruz 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırında kabarana ve üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika) Bir tencereye krema malzemelerini koyuyoruz ve ocağın altını yakmadan önce iyice karıştırıyoruz Ardından kısık ateşte göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve ardından soğumaya bırakıyoruz Fırından çıkardığımız milföyleri soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz Milföylerin arasına önce muhallebi ardından dilimlemiş olduğumuz meyveleri koyuyoruz Ben 10 adet çilek ve 1 adet muz kullandım Milföyü kapadıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz Afiyet olsun
*8 adet milföy hamuru
Kreması için;
*2 5 bardak süt
*2 yemek kaşığı un
*6 yemek kaşığı şeker
*1 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
İçi için;
*Çilek
*Muz
Üzeri için;
*Pudra şekeri
Milföy Tatlısı Tarifi Yapılışı Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine milföyleri yerleştiriyoruz 180 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırında kabarana ve üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz (yaklaşık 20 dakika) Bir tencereye krema malzemelerini koyuyoruz ve ocağın altını yakmadan önce iyice karıştırıyoruz Ardından kısık ateşte göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz ve ardından soğumaya bırakıyoruz Fırından çıkardığımız milföyleri soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz Milföylerin arasına önce muhallebi ardından dilimlemiş olduğumuz meyveleri koyuyoruz Ben 10 adet çilek ve 1 adet muz kullandım Milföyü kapadıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz Afiyet olsun