Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföyde Levrek

Milföyde Levrek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
HAZIRLANIŞI:

Levrekleri temizliyoruz ve fileto haline getiriyoruz Bu işlemi balıkçıya da yaptırabiliriz Domates kurusunu küçük küçük küp şeklinde doğruyoruz Levreklerin üzerine tuz ve karabiber kırıyoruz 4 tane levrek diliminin üzerine fesleğen sos (pesto) sürüyoruz ve sosun da üstüne doğranmış kuru domatesleri paylaştırıyoruz Sossuz olan balık dilimlerini de diğerlerinin üzerine kapatıyoruz Böylece arası dolu olan 4 balık elde ediyoruz

4 milföy hamurunu merdaneyle hafifçe açıyoruz Üstüne balıkları koyuyoruz Milföylerin kenarlarına yapışması için yumurta akı sürüyoruz Kalan milföyleri de balıkların üzerine kapatıyoruz Kenarlarını bükerek kapatıyoruz Yağlanmış fırın tepsisine milföydeki balıkları koyuyoruz Balığın alt kısmını kuyruk gibi ikiye ayırıyoruz Baş kısmından başlayarak mutfak makasıyla çentikler atarak pullarını yapıyoruz Gözünü yapmak için de bıçakla deliyoruz ve zeytini batırıyoruz Üstlerine yumurta sarısı sürüyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Sosu için, kornişon turşuyu, dereotunu ve kapariyi ince ince doğruyoruz Satırla iyice kıyıyoruz ve bir kaseye alıyoruz Üzerine mayonezi koyarak karıştırıyoruz Pişmiş olan balığın yanına koyarak servis ediyoruz


4 levrek
2 pk milföy hamuru
1 kase domates kurusu
1 çorba k fesleğen sosu
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

yumurta sarısı
SOSU İÇİN:
3 çorba k mayonez
1 kase kornişon turşu
2 çorba k kapari
1 tutam dereotu

Kaynak : Oktay Usta
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt