iltasyazilim
FD Üye
Milföyden Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*3 yaprak milföy
Muhallebisi için;
*12 bardak süt
*1 tepeleme yemek kaşığı irmik
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*23 damla limon
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Milföyden Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp güzelce kaynatalım
Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım
Şerbeti kenara soğuması için ayıralım
Muhallebisi için olan tüm malzemeleri minik bir tencerede karıştırarak pişirelim
Koyulaşana kadar kaynatıp altını kapatalım
Milföylerin her birini 8’e bölüp toplamda 24 adet minik milföy elde edelim
Aralarına muhallebisini koyup üçgen biçiminde katlayalım
Tüm milföylere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerini erittiğimiz tereyağ ile yağlayıp 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim
Pişen milföyleri fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra üzerlerine soğuk şerbeti döküp bir kaç saat şerbeti çektikten sonra ters çevirip bastırarak diğer tarafının da şerbetini çekmesini ve daha yassı bir şekil almasını sağlayalım
Bir kaç saatte diğer yüzü bekledikten sonra servise hazır olacaktır
*3 yaprak milföy
Muhallebisi için;
*12 bardak süt
*1 tepeleme yemek kaşığı irmik
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 paket vanilya
Şerbeti İçin;
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
*23 damla limon
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı tereyağı
Milföyden Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp güzelce kaynatalım
Kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar daha kaynatıp altını kapatalım
Şerbeti kenara soğuması için ayıralım
Muhallebisi için olan tüm malzemeleri minik bir tencerede karıştırarak pişirelim
Koyulaşana kadar kaynatıp altını kapatalım
Milföylerin her birini 8’e bölüp toplamda 24 adet minik milföy elde edelim
Aralarına muhallebisini koyup üçgen biçiminde katlayalım
Tüm milföylere aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerini erittiğimiz tereyağ ile yağlayıp 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim
Pişen milföyleri fırından aldıktan 5 dakika kadar sonra üzerlerine soğuk şerbeti döküp bir kaç saat şerbeti çektikten sonra ters çevirip bastırarak diğer tarafının da şerbetini çekmesini ve daha yassı bir şekil almasını sağlayalım
Bir kaç saatte diğer yüzü bekledikten sonra servise hazır olacaktır