iltasyazilim
FD Üye
Milföyden Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket milföy hamuru
İç harcı:
*Dilediğiniz iç harçla yapabilirsiniz
*Ben patlıcanlı harç hazırladım
*2 tane orta boy patlıcan
*1 tane kuru soğan
*2 tane yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber ,pulbiber ,kimyon
Sosu için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
Milföyden Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır ve kolay, misafırıniz geldiğinde hemen yapabileceğiniz bir börek
1
*Öncelikle işe iç harcımızı hazırlamakla başlıyoruz
*Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede biraz kavuruyoruz
*Daha sonra doğradığımız biberleri de atıp biraz daha kavuruyoruz
*Salçamızı ve baharatları koyup karıştırdıktan sonra ufak ufak doğradığımız patlıcanları döküp karıştırıp bir çay bardağı su döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
*Milföy hamurumuzdan iki tanesini fotoğraftaki gibi üst üste gelecek sekilde koyup biraz unlayarak açıyoruz
*Açtığımız hamuru sıvı yağ ile yağladığımız kare borcama seriyoruz
*Süt, yumurta ve tereyağını iyice çırparak hazırladığımız sostan borcama serdiğimiz milföy üzerine iki yemek kaşığı gezdiriyoruz
*Bu şekilde üç kat olacak şekilde borcama milföy seriyoruz
*Üçüncü kata sos dökmüyoruz
*Onun yerine iç harcımızdan koyuyoruz
*İç harcını koyduktan sonra yine iki tane milföy merdane ile açıp harcın üzerine seriyoruz
*Tekrar serdiğimiz hamurun üzerine sos gezdiriyoruz
*Kalan son iki milföyü de açıp onu da serdikten sonra kalan harcın tamamını hazırladığımız böreğin üzerine gezdiriyoruz
*Üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
*Ben davul fırında pişirdiğim için fırın ayarı vermedim sizler de kendi fırınınızın pişirme ayarına göre pişirebilirsiniz
*Afiyet olsun
Not: milföy hamuru pişerken çok kabardığı için böreğin taban kısmı kabarmanın etkisiyle havada kalabilir pişerken kontrol edip bir bıçak yardımıyla kenarından havasını alırsanız taban tekrar tepsiye yapışır ve böreğin altı kolay pişer
*1 paket milföy hamuru
İç harcı:
*Dilediğiniz iç harçla yapabilirsiniz
*Ben patlıcanlı harç hazırladım
*2 tane orta boy patlıcan
*1 tane kuru soğan
*2 tane yeşil biber
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber ,pulbiber ,kimyon
Sosu için;
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 yemek kaşığı tereyağı
Milföyden Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı Çıtır çıtır ve kolay, misafırıniz geldiğinde hemen yapabileceğiniz bir börek
1
*Öncelikle işe iç harcımızı hazırlamakla başlıyoruz
*Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede biraz kavuruyoruz
*Daha sonra doğradığımız biberleri de atıp biraz daha kavuruyoruz
*Salçamızı ve baharatları koyup karıştırdıktan sonra ufak ufak doğradığımız patlıcanları döküp karıştırıp bir çay bardağı su döküyoruz ve pişmeye bırakıyoruz
*Milföy hamurumuzdan iki tanesini fotoğraftaki gibi üst üste gelecek sekilde koyup biraz unlayarak açıyoruz
*Açtığımız hamuru sıvı yağ ile yağladığımız kare borcama seriyoruz
*Süt, yumurta ve tereyağını iyice çırparak hazırladığımız sostan borcama serdiğimiz milföy üzerine iki yemek kaşığı gezdiriyoruz
*Bu şekilde üç kat olacak şekilde borcama milföy seriyoruz
*Üçüncü kata sos dökmüyoruz
*Onun yerine iç harcımızdan koyuyoruz
*İç harcını koyduktan sonra yine iki tane milföy merdane ile açıp harcın üzerine seriyoruz
*Tekrar serdiğimiz hamurun üzerine sos gezdiriyoruz
*Kalan son iki milföyü de açıp onu da serdikten sonra kalan harcın tamamını hazırladığımız böreğin üzerine gezdiriyoruz
*Üzerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz
*Ben davul fırında pişirdiğim için fırın ayarı vermedim sizler de kendi fırınınızın pişirme ayarına göre pişirebilirsiniz
*Afiyet olsun
Not: milföy hamuru pişerken çok kabardığı için böreğin taban kısmı kabarmanın etkisiyle havada kalabilir pişerken kontrol edip bir bıçak yardımıyla kenarından havasını alırsanız taban tekrar tepsiye yapışır ve böreğin altı kolay pişer