iltasyazilim
FD Üye
Milföylü Elma Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet elma
*10 kare milfoy hamur
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı silme tarçın
Kızartmak için:
*Yağ
Milföylü Elma Kızartması Tarifi Yapılışı Elmaları soyun Elmayı yarmadan çekirdek yuvasını çıkartın bunun özel aleti var Yoksa ortadan kesin ve oyle cikartin Elmaları halka şeklinde 4 bölün 12 tane halkanız oluyor toplam Milföy hamurlarının kenarlarını üst üste gelecek şekilde büyük bir kare yapın Ve oklavayla biraz açın Hamurdan 24 adet büyük yuvarlak kesin bir su bardağıyla veya kurabiye çıkartmasıyla olabilir Küçük bir kasenin içine çok az bir miktarda su doldurun Büyük bir tabağın içine şekerimizi ve tarçınımızı döküp çatalla veya kaşıkla karıştırın Yağın altını yakın Yağın iyice ısınması gerekiyor Elma halkamızdan 1 tane alalım Milföy den kestiğimiz bir tane yuvarlağın üstüne koyup başka bir milföy yuvarlağıyla kapatalım Parmak uçlarınızı hafif ıslatın öyle daha iyi kapanıyor Bütün halkalarımızı bu şekil iki milföy yuvarlağının arasına kapatalım Yağımız hazır oldu mu kızartalım Pembeleştimi hazır demektir Yağ dan çıkarır çıkarmaz şekerli tabağımıza koyup şekerle bulayalım Sıcakken şeker hemen yapışır Bu sekil bütün halkalarımızı kızartalım Servisi ister sıcak ister soğuk yapın Vanilya dondurmasıyla harika gider Sunumunu pudra şekeriyle de yapabilirsiniz tabii Afiyet olsun ??
*3 adet elma
*10 kare milfoy hamur
*1 su bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı silme tarçın
Kızartmak için:
*Yağ
Milföylü Elma Kızartması Tarifi Yapılışı Elmaları soyun Elmayı yarmadan çekirdek yuvasını çıkartın bunun özel aleti var Yoksa ortadan kesin ve oyle cikartin Elmaları halka şeklinde 4 bölün 12 tane halkanız oluyor toplam Milföy hamurlarının kenarlarını üst üste gelecek şekilde büyük bir kare yapın Ve oklavayla biraz açın Hamurdan 24 adet büyük yuvarlak kesin bir su bardağıyla veya kurabiye çıkartmasıyla olabilir Küçük bir kasenin içine çok az bir miktarda su doldurun Büyük bir tabağın içine şekerimizi ve tarçınımızı döküp çatalla veya kaşıkla karıştırın Yağın altını yakın Yağın iyice ısınması gerekiyor Elma halkamızdan 1 tane alalım Milföy den kestiğimiz bir tane yuvarlağın üstüne koyup başka bir milföy yuvarlağıyla kapatalım Parmak uçlarınızı hafif ıslatın öyle daha iyi kapanıyor Bütün halkalarımızı bu şekil iki milföy yuvarlağının arasına kapatalım Yağımız hazır oldu mu kızartalım Pembeleştimi hazır demektir Yağ dan çıkarır çıkarmaz şekerli tabağımıza koyup şekerle bulayalım Sıcakken şeker hemen yapışır Bu sekil bütün halkalarımızı kızartalım Servisi ister sıcak ister soğuk yapın Vanilya dondurmasıyla harika gider Sunumunu pudra şekeriyle de yapabilirsiniz tabii Afiyet olsun ??