iltasyazilim
FD Üye
10 kare milföy hamuru Taze nane yaprakları 50 gr kaymak 1 kase kurutulmuş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kase siyah zeytin 1 tutam kekik
Milföylü lokmalıklar hazırlanışı
Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun
Milföyleri tezgahın üzerine yayın Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın
Milföyleri fırın tepsisine dizin Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun
Milföylü lokmalıklar hazırlanışı
Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun
Milföyleri tezgahın üzerine yayın Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın
Milföyleri fırın tepsisine dizin Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın
Afiyet olsun