Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföylü Perde Pilavı

Milföylü Perde Pilavı
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
*
Milföylü Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*12 adet milföy hamuru
*1 kg tavuk göğsü
*3 patlıcan
*3 patates
*3 havuç
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı tavuk suyu
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tarçın
*Tuz

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam

Milföylü Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları haşlayıp didikleyin Suyunu pilav için ayırın Patlıcan patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın
Pilav için pirinçleri yıkayıp yağda biraz kavurun Tuzu tarçını ve karabiberi ekleyin Tavuk suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav piştikten sonra tavukları ve sebzeleri ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatın Dinlenmeye bırakın
Kare milföyleri yerleştireceğiniz kasenin büyüklüğünden biraz fazla açın Kasenin içine milföy hamurunu serip soğumuş pilavdan doldurun Kenarlarını kapatın Fırın tepsisine yağılı kağıt serin Kasedeki milföyü ters çevirip çıkarın ve tepsiye yerleştirin Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt