iltasyazilim
FD Üye
*
Milföylü Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*12 adet milföy hamuru
*1 kg tavuk göğsü
*3 patlıcan
*3 patates
*3 havuç
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı tavuk suyu
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tarçın
*Tuz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Milföylü Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları haşlayıp didikleyin Suyunu pilav için ayırın Patlıcan patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın
Pilav için pirinçleri yıkayıp yağda biraz kavurun Tuzu tarçını ve karabiberi ekleyin Tavuk suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav piştikten sonra tavukları ve sebzeleri ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatın Dinlenmeye bırakın
Kare milföyleri yerleştireceğiniz kasenin büyüklüğünden biraz fazla açın Kasenin içine milföy hamurunu serip soğumuş pilavdan doldurun Kenarlarını kapatın Fırın tepsisine yağılı kağıt serin Kasedeki milföyü ters çevirip çıkarın ve tepsiye yerleştirin Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Milföylü Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*12 adet milföy hamuru
*1 kg tavuk göğsü
*3 patlıcan
*3 patates
*3 havuç
*2 su bardağı pirinç
*4 su bardağı tavuk suyu
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tarçın
*Tuz
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*Çörek otu veya susam
Milföylü Perde Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle tavukları haşlayıp didikleyin Suyunu pilav için ayırın Patlıcan patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın
Pilav için pirinçleri yıkayıp yağda biraz kavurun Tuzu tarçını ve karabiberi ekleyin Tavuk suyunu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın Pilav piştikten sonra tavukları ve sebzeleri ekleyip hafifçe karıştırıp kapağını kapatın Dinlenmeye bırakın
Kare milföyleri yerleştireceğiniz kasenin büyüklüğünden biraz fazla açın Kasenin içine milföy hamurunu serip soğumuş pilavdan doldurun Kenarlarını kapatın Fırın tepsisine yağılı kağıt serin Kasedeki milföyü ters çevirip çıkarın ve tepsiye yerleştirin Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.