iltasyazilim
FD Üye
Milföylü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
8 kare milföy hamuru,
8 parça haşlanmış kemiksiz tavuk but,
200 gr bezelye (1,5 su bardağı),
100 gr rendelenmiş kaşar,
12 dal maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytin yağı,
1 adet yumurta sarısı
Milföylü Tavuk Yapılışı
Bir kaba bezelyeyi, ince ince doğradığımız maydanozu, kaşar rendesini, zeytin yağını, tuzu, karabiberi ve kırmızı biber koyup iyice karıştıralım
Her bir milföy hamurunun içine 1 adet tavuk budu ve 1 yemek kaşığı bezelye koyalım
Sonra hamuru bohça gibi kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
Daha sonra milföylerin üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dakika pişirip sıcak servis yapın
8 kare milföy hamuru,
8 parça haşlanmış kemiksiz tavuk but,
200 gr bezelye (1,5 su bardağı),
100 gr rendelenmiş kaşar,
12 dal maydanoz,
Tuz,
Karabiber,
Kırmızı biber,
1 yemek kaşığı zeytin yağı,
1 adet yumurta sarısı
Milföylü Tavuk Yapılışı
Bir kaba bezelyeyi, ince ince doğradığımız maydanozu, kaşar rendesini, zeytin yağını, tuzu, karabiberi ve kırmızı biber koyup iyice karıştıralım
Her bir milföy hamurunun içine 1 adet tavuk budu ve 1 yemek kaşığı bezelye koyalım
Sonra hamuru bohça gibi kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
Daha sonra milföylerin üzerine yumurta sarısı sürelim
Önceden ısıtılmış 200° fırında 40 dakika pişirip sıcak servis yapın