iltasyazilim
FD Üye
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
*6 adet Milföy
İçi için :
*Peynir ( Ben ev yapımı peynir kullandım Ama sizler lor kullanabiliriniz)
*1 demet maydanoz
*1 tutam tuz
Karışım :
*4 yumurta
*2 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kabartma tozu
*Bir tutam tuz
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar Şimdiden afiyet olsun
Öncelikle tepsinin altı yağlandıktan sonra 3 tane milföy hamurunu 2 boyuna 1 enine heryeri kaplayacak şekilde yerleştirin Karışımı sürün Daha sonra 1 yufka alıp milföyün üstüne yerleştirin İç harcı ekleyin Bu şekilde 2 yufka tekrar yerleştirip, harcı üzerine dökün Kalan 1 yufkayı da üzerine koymadan kenarlarda kalan yufkalarla kenarları kapatın Kalan 1 yufkayla düzeltip karışımı sürün Kalan 3 Milföyü de heryeri kaplayacak şekilde üstüne yerleştirin Dilimleyin Kalan karışımın hepsini aralara girecek şekilde dağıtın
Not : Her yufka koyulduğunda karışım üzerine sürülür
*4 adet yufka
*6 adet Milföy
İçi için :
*Peynir ( Ben ev yapımı peynir kullandım Ama sizler lor kullanabiliriniz)
*1 demet maydanoz
*1 tutam tuz
Karışım :
*4 yumurta
*2 su bardağı ılık su
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım kabartma tozu
*Bir tutam tuz
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar Şimdiden afiyet olsun
Öncelikle tepsinin altı yağlandıktan sonra 3 tane milföy hamurunu 2 boyuna 1 enine heryeri kaplayacak şekilde yerleştirin Karışımı sürün Daha sonra 1 yufka alıp milföyün üstüne yerleştirin İç harcı ekleyin Bu şekilde 2 yufka tekrar yerleştirip, harcı üzerine dökün Kalan 1 yufkayı da üzerine koymadan kenarlarda kalan yufkalarla kenarları kapatın Kalan 1 yufkayla düzeltip karışımı sürün Kalan 3 Milföyü de heryeri kaplayacak şekilde üstüne yerleştirin Dilimleyin Kalan karışımın hepsini aralara girecek şekilde dağıtın
Not : Her yufka koyulduğunda karışım üzerine sürülür