iltasyazilim
FD Üye
Milföylü Yufkalı Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler İç malzemesi için;
*600 gr ince pırasa
*200 gr lor (arzuya göre 250 gr az yağlı kıyma da kullanılabilir)
*1 adet orta boy kuru soğan
*5 6 yemek kaşığı zeytinyağ
*4 tane havuç
*İsteğe göre tuz
*2 adet yufka
*6 adet milföy hamuru
Sosu için;
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 şişe soda
Milföylü Yufkalı Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Önce pırasaları temizleyip yıkıyoruz Ben yeşil bölümünüde kullandım Pırasalar süzülürken ince ince yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ile birlikte tavada biraz kavuruyoruz Yıkadığımız pırasaları ince ince doğruyoruz Soğanlara ekleyip az pişiriyoruz Tuzunu ekliyoruz Sonra rendelediğimiz havuçları ekliyoruz Hepsini biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz Biraz ılınınca loru ekliyoruz karıştırıyoruz Küçük boy fırın tepsisini yağlıyoruz 3 tane milföyü açıp birleştirerek tepsiye yayıyoruz Hamurun üzerine yufkayı kenarları dışarda olacak şekilde yayıp kenarları kenarları dışarı taşırıyoruz Hazırladığımız sostan üzerine gezdiriyoruz Diğer yufkayı dörde bölüyoruz Soslayarak iki katını tepsiye yayıyoruz Üzerine pırasalı iç harcını yayıyoruz Sonra kalan iki parça yufkaları yine aralarına sos koyarak üzerine yerleştiriyoruz Dışarı taşırdığımız yufkayıda kenarlarını aralarına sos koyarak böreğin üzerine kapatıyoruz Kalan üç adet milföyüde açıp birleştirip tepsinin üzerine yerleştiriyoruz Böreği dilimliyoruz ve sosunu yayıp biraz dinlendiriyoruz 180 derecede pişiriyoruz Önceden yapıp 3 4 saat bekletirseniz daha iyi olur Ben yapıp hemen pişirdim yine güzel oldu
Arzu edilirse kıymalıda yapılabilir ( 250 gr az yağlı kıyma )
*600 gr ince pırasa
*200 gr lor (arzuya göre 250 gr az yağlı kıyma da kullanılabilir)
*1 adet orta boy kuru soğan
*5 6 yemek kaşığı zeytinyağ
*4 tane havuç
*İsteğe göre tuz
*2 adet yufka
*6 adet milföy hamuru
Sosu için;
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 şişe soda
Milföylü Yufkalı Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı Önce pırasaları temizleyip yıkıyoruz Ben yeşil bölümünüde kullandım Pırasalar süzülürken ince ince yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağı ile birlikte tavada biraz kavuruyoruz Yıkadığımız pırasaları ince ince doğruyoruz Soğanlara ekleyip az pişiriyoruz Tuzunu ekliyoruz Sonra rendelediğimiz havuçları ekliyoruz Hepsini biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz Biraz ılınınca loru ekliyoruz karıştırıyoruz Küçük boy fırın tepsisini yağlıyoruz 3 tane milföyü açıp birleştirerek tepsiye yayıyoruz Hamurun üzerine yufkayı kenarları dışarda olacak şekilde yayıp kenarları kenarları dışarı taşırıyoruz Hazırladığımız sostan üzerine gezdiriyoruz Diğer yufkayı dörde bölüyoruz Soslayarak iki katını tepsiye yayıyoruz Üzerine pırasalı iç harcını yayıyoruz Sonra kalan iki parça yufkaları yine aralarına sos koyarak üzerine yerleştiriyoruz Dışarı taşırdığımız yufkayıda kenarlarını aralarına sos koyarak böreğin üzerine kapatıyoruz Kalan üç adet milföyüde açıp birleştirip tepsinin üzerine yerleştiriyoruz Böreği dilimliyoruz ve sosunu yayıp biraz dinlendiriyoruz 180 derecede pişiriyoruz Önceden yapıp 3 4 saat bekletirseniz daha iyi olur Ben yapıp hemen pişirdim yine güzel oldu
Arzu edilirse kıymalıda yapılabilir ( 250 gr az yağlı kıyma )