Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milletvekili Nasıl Olunur

Milletvekili Nasıl Olunur

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Milletvekili olmakİ
Milletvekili Nasıl Olabilirim,
Milletvekili Olma Şartları,
milletvekili edinmek için gereken şartlar

Milletvekili seçilmek için rağbette kriterlere uygun düşmek gerekir Milletvekili almak için herhangi bir partiye aza olmadan da bağımsız bir şekilde milletvekili olunabilir

Milletvekili Nasıl Olunur Milletvekili Olma şartları

MADDE 76 – Otuz yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir
(Değişik : 27122002 – 47771 md) en az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, halk hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilâs, irtikâp, sus payı, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı istismar etme, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler
Hâkimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, halk kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer halk görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler

KAYNAK: milletvekili1com *

858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt