Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milletvekili Olma Şartları

Milletvekili Olma Şartları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Milletvekili seçilme şartları
milletvekili olma şartları nelerdir
Milletvekili Almak için gereken koşullar
Kimler milletvekili olabilir
kimler milletvekili olamaz

1 30 yaşını doldurmuş edinmek

2 En Az birincil okul mezunu elde etmek

3 Askerlik hizmetini yapmış elde etmek

4Millet hizmetinden yasaklanmamış olmak

5 Taksirli suçlar hariç 1 yıldan fazla hapis yatmamış elde etmek

6Yuz kızartıcı suç islememek

7 Devlet sırrını açığa vurmamış olmak

8 İdeolojik ve anarşiye neden olan suçlara katılmamak

9 Kısıtlı olmamak

En Düşük ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, halk hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir sene ya da daha artı hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, üçkâğıt, sahtecilik, inancı istismar etme, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa dövme, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri kışkırtma ve özendirme suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler

Hâkimler ve savcılar, yüksek adalet organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ulus kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer ulus görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, namzet olamazlar ve milletvekili seçilemezler *

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt