Tabiat Koleji'nde geçtiğimiz hafta başlayan ve hala süren krize ait olarak Ulusal Eğitim Bakanı'ndan açıklama geldi.
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tabiat Koleji'nde yaşanan krize ait olarak, "Bugün içinde açıklama yapacağız" dedi.
49 KURUCU TEKLİF YAPTI
Tabiat Koleji’ni satın almak için son olarak okulun lisanslı 49 kurucusu teklif yaptı. Teklifin ayrıntılarına nazaran Uluer Küme ana merkeze ilişkin 126 şubenin yüzde 60'ını almak istiyor. Geri kalan şubelerin öteki kuruculara ilişkin olması öngörülüyor. Franchise sahipleri sorunu çözmek, geçmiş öğretmen maaşlarını ödemek ve gelecek yıl Eylül’e kadar maaşları ödeyebilmek ismine bir finans planı oluşturdular.
49 şubenin yaklaşık 600 milyon TL üzere bir sayısı ödemeye hazır oldukları belirtiliyor.
NE OLMUŞTU?
Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır maaşlarını alamayan Tabiat Koleji öğretmenleri dersleri boykot etmiş, bir taraftan maaşlarını alabilmek için uğraş ederken, bir taraftan da okullarının satışa husus olduğu tezleriyle karşı karşıya kalmıştı. Tabiat Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli kümesine, okulun satıldığı, banka süreçlerinin bittiği ve satış ilanının açıklanacağı söylenmişti.