Milli Eğitim Bakanı'nın Yeni Eğitim Sistemi İle İlgili Yaptığı Talimatlar! yeni eğitim sistemi 2019 ulusal eğitim bakanlığı yeni eğitim sistemi 2019 Sevgili melekler, Ulusal Eğitim Bakanı Nabi Avcı, önümüzdeki sene uygulanacak olan yeni eğitim sistemi ile ilgili olarak bazı açıklamalrda bulundu Gelecek yılın eğitim sistemi hakkında ipuçları veren bu açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz 1549038358 1549038358 milliegitimbakanininyeniegitimsistemiileilgiliyaptigiaciklamalar5c54731a9daa1milliegitimbakanininyeniegitimsistemiileilgiliyaptigiaciklamalar5c54731a9daa1 milliegitimbakanininyeniegitimsistemiileilgiliyaptigiaciklamalar5c54731a9daa1 İşte Avcı'nın açıklamalarından satır başları: SBS kalkıyor, dershaneler kapanıyor Normalde sınıf içerisinde çocuklar matematik, Türkçe, tarih gibi derslerden yazılı yoklamalar yapılıyor Bu sınav sonuçlarının çocuklarının derslerde gördükleri başarıdan oluşmasını öngörüyoruz Çocukların okul başarılarına tarafından bir şey olsun istiyoruz Okullarda sınavlara ilişkin değerlendirmeler defalarca fazla dinç olmuyor Geçmiş yıllarda gördüğümüz kadarıyla Öğretmenlerimizin not verirken bazılarının fazla cömert bazılarının tutumlu olduğunu görmüşüz geçmişte Şu Anda bu sınavlardan bazılarının merkezden yapalım yani Bakanlık olarak biz yapalım Değerlendirmenin de nasıl yapılacağını biz belirleyelim Anekdot havuzu oluşsun Bunları okullara girişlerde kullanabilelim diye alıştırma yapıyoruz Gelecek yıl SBS olmayacak Dershanelerle ilgili Başbakanın daha önce net açıklamaları oldu Ben bunu Mecliste paralel bir eğitim sistemi diye açıkladım Bazı yayın organlarında paralel paralı diye çıktı Paralel olmasın diye dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüşmesi çalışması devam ediyor Çocuklarımızı dershaneye gereklilik duymayacak şekilde yetiştirelim Çocuklarımız derslik içinde aldıkları eğitimi ciddiye alıp sahiplenirlerse dershanelere olan gereksinim da azalacaktır Dershaneleri dönüştüreceğiz çağırmak daha içten olur şayet Özel okullara dönüştürülmesi için araştırmalar yapıyoruz Öğrencilere dershanelere kayıt yaptırmayın diye 1,5 yıldır konuşuluyor Ben acilen yürürlükte olan mevzuat yürürlükte kaldığı sürece çağrı yapamam Ama söylediklerimden meydana çıkan netice emin SENE İÇİ SINIFLAR 8NCİ SINIFLARLA SINIRLI ILK ETAPTA Sene içi sınavlar sonradan 56 7nci sınıflarda da uygulanacak şekilde geliştirilecek şimdi yalnızca 8nci sınıflar için egzersiz var 56 dersi ilgilendiren bir egzersiz olacağı için
Türkiye genelinde olacak SEYAHAT EYLEMLERİ Gezi eylemleri tek bir başlık altında toplanabilecek eylemler değil Ayrı illerde ve mekanlarda ayrı gruplar kadar gerçekleştirilen eylemler var Yetiştirdiğimiz gençlikle ilgili olarak söylenenler konusunda çocuklarımıza gönlümüzden geçen bütün becerileri kazandırdığımızı söyleyebilecek durumda değiliz Fatih projesini başlatıyorsak bu alandaki eksikliklerimizi gördüğümüz için bunları yapıyoruz Daha iyisini yapabiliriz Buna gücümüz yeter GELENEKLERİNE BAĞLI GENÇLİK Bu soruların nereye varacağını anlayacak kadar siyasetin içindeyim Buradan ayrı polemik cümleleri çıkar Eğitimimizde veri, hüner, değerler eğitimi konusunda gönlümüzdeki yerde olmadığımızı biliyoruz Eğitimizi bilgi, hüner ve değerler eğitimi konusunda daha ileriye taşımak için projelerimizi yürürlüğe koyuyoruz TWITTERDA TARTIŞILAN SORULAR Daha fazla imtihan olacağı anlamına gelmez SBS kalkıyor, SBScikler geliyor diye Böyle bir eleştiri geleceğiniz bekliyorduk Ama bu dürüst bir eleştiri olmaz Yil içinde çocuklarımız bu derslerden zaten sınavlara giriyorlar Dershaneler konusunda tescil konusunda veliler de çok acele etmesinler Kayıt yaptırmış olanlar için de yapabileceğimiz bir şey değil acilen ÖZGÜRLÜK KIYAFET UYGULAMASI Özgür kıyafet uygulaması olumlu karşılanmakla birlikte bu seçim yelpazesi içine formanın da dahil edilmesi yönünde bir istek var Nitekim yönetmeliğe göre özel okullarda velilerin yüzde 60ı ne diyorsa o oluyor Bizim öğretmen ve velilerle ve de öğrencilerle yaptığımız temaslar sırasında gördük fakat özel okullara bilinen seçim hakkı resmi devlet okullarına da tanınsın diye bir istek var Yönetmeliği değiştiriyoruz İster özel ister devlete ait olsun tüm okullarda velilerin yüzde 51inin tercihi doğrultusunda okullar kıyafet seçebilsin Bunu serbest kıyafetten geri adım olarak görmüyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.