Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milli Eğitim eski Bakanı Dinçer sessizliğini bozdu: Yolsuzluk varsa soruşturma neden yok!

Milli Eğitim eski Bakanı Dinçer sessizliğini bozdu: Yolsuzluk varsa soruşturma neden yok!
0
55

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Milli%2DEgitim%2Deski%2DBakani%2DDincer%2Dsessizligini%2Dbozdu%2DYolsuzluk%2Dvarsa%2Dsorusturma%2Dneden%2Dyok%2D234288%2Ejpg

Kent Üniversitesi'nin büsbütün kapatılmasını öngören tasarıyla ilgili Elif Çakır ile Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan Dinçer, "Tasarıya imza atan vekiller zillete razı oluyor. Onları asla affetmeyeceğim" dedi.

Müsteşarlığı devrinde Cumhurbaşkanının vilayet müdürlerini ataması yetkisine itiraz ettiğini ve kısıtlayıcı taslak hazırladığını söyleyen Dinçer, “Şimdi Sayın Erdoğan çok farklı bir yerde duruyor. Lokal idareleri yönetecek kapasiteyi merkeze taşımanın hakikat olduğu kanaatini taşıyor. Bu da konjonktüre nazaran konuştuğumuz manasına geliyor. Bizlerin AK Parti’den ayrılmasının ardındaki temel saik buydu” dedi.

İSTEDİKLERİ ÜNİVERSİTEYİ KAPATABİLİRLER

Ömer Dinçer'in açıklamaları şöyle:

"Millet can kederinde birileri koyun, çıkar kaygısında. Teklifi bugünlerde getirerek sorunu daha itirazsız bir süreçle istedikleri üzere çözmek yolunu tercih ettiler. Teklif edilen kanunda İstanbul Kent Üniversitesi’nin ismi açık bir formda geçmiyor lakin düzenlemedeki her fıkra Kent Üniversitesi ile ilgili adım adım ne yapılacağını tanım ediyor. Keşke İstanbul Kent Üniversitesi’nin ismini açık bir biçimde, dürüstçe yazsaydılar. O vakit süreksiz unsurlarda yer alacaktı ve genel karar olmayacaktı. Artık genel karar haline geldi. Hükümetten birileri rastgele bir üniversite ile ilgili farklı niyet taşıdığında bu kararlara dayanarak istediği üniversiteyi istediği biçimde kullanacak. Bunun genel karar olması tüm vakıf üniversitelerinin sorunu halinde.”

YOLSUZLUK VARSA SORUŞTURMA NEDEN YOK

“Üniversitenin borcu vardı, gereğinden fazla borç aldı, ben de bu paraları çarçur etmiştim, olmayacak yerlerde kullanmışım ve ödeyemeyecek noktaya getirmiştim! Madem o denli üniversite idaresine kaç aydır Marmara Üniversitesi idaresi sahip. Orada bütün hesaplara vakıflar. Bütün alınan paraların husus madde nereye harcandığını görmüşlerdir. Bir kuruş yolsuzluk görselerdi beni bu durumda bırakırlar mıydı. Soruşturma neden açılmıyor.”

VİCDANI OLAN GÖRÜR

“Vicdanı olan herkes üniversitenin olduğu yere baksın ve ne yaptığımızı görsün. En âlâ üç üniversite yerleşkesinden birini yaptık. Üniversitenin hukuksal varlığına son verecekler ve kalkıp büyük bir lütufta da Bilim Sanat Vakfı’nı sahiplerine devredecekler. Keyifli mu olacağız bu düzenlemeyle?”

SAYIN ERDOĞAN 2 YIL EVVEL KAYYIM ATANACAK DEDİ

"Sayın Erdoğan bir Bosna-Hersek ziyaretindeyken ülkede Erasmus yahut birtakım ziyaretler nedeniyle gitmiş İstanbul Kent Üniversitesi öğrencileri vardı. Öğrenciler ona muhabbetlerini göstermek için oteline gittiler. Lakin Erdoğan öğrencilerin İstanbul Kent Üniversitesi öğrencileri olduğunu öğrenince soğuk bir ara koydu ve açıkça ‘Üniversiteye kayyum atayacağız’ dedi. Bir cumhurbaşkanının ortada bir şey yokken bunu söylemesi ne manaya geliyor?"

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,745Kullanıcılar
ahmosphereSon üye
Üst Alt