Türkiye'de gazetecilerin yabancı ve yozlaşmış ideolojilere saplandığını ileri süren MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, gençleri irtibat fakültesinde okumaya çağırdı. Bahçeli'nin çıkışı toplumsal medyada yankı buldu. Binlerce bağlantı fakültesi mezununun işsiz olduğunu, medyanın büyük kısmının siyasi iktidar tarafından denetim edildiğini ve MHP'yi eleştiren gazetecilerin taarruza uğradığını belirtenler, Bahçeli'yi eleştirdi.
MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda medyayı eleştirdi ve gençlerin irtibat fakültesinde okumalarının "milli bir vazife olduğunu söyledi. Bahçeli, şu sözleri kullandı:
"Medyayı kuşatma altına almış, yabancı ve yozlaşmış ideolojilere saplanmış gazeteci ve yorumculardan Türkiye’yi arındırmak gayesiyle, ulusal ve şuurlu vatansever gençlerimizi üniversite tercihlerinde İrtibat Fakültelerini dikkate almalarının ulusal bir misyon olduğuna inanıyorum"
Fahrettin Altun'dan dayanak
Devlet Bahçeli'nin davetine Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun'ndan takviye geldi. Bahçeli'nin paylaşımını Twitter hesabından alıntılayan Altun, şunları kaydetti:
"MHP Genel Lideri sayın Devlet Bahçeli’ye bu manalı davetinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin menfaatlerine karşı medyanın kıymetli bir kısmı 5. kol faaliyeti yürütüyor. Palavralar üzerine inşa ettikleri gündemlerini hakikatin sesiyle buluşturmalıyız.
Bu medya kuşatmasını da kırmak ve yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada hakikatin sesini yükseltmek için sürdürdüğümüz bağlantı seferberliğinde hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemizin her bir ferdinin bu çabaya omuz vereceğine yürekten inanıyorum.
İrtibat Başkanlığı olarak ülkemizin haklı davasını dünyaya anlatma gayretimizde Bağlantı Fakülteleri de değerli paydaşlarımız ortasında yer alıyor. Bağlantı Fakültesi hocalarımızı, öğrencilerimizi ve tüm gençlerimizi Türkiye’nin irtibatını birlikte yapmaya davet ediyorum."
Bahçeli'ye toplumsal medyandan gelen tenkitlerden kimileri şöyle