iltasyazilim
FD Üye
Ulusal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz
27 Aralık ’ta aramızdan ayrılışının 72 yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ’u anmadan geçemezdim forumda…
Us ve şiir dünyamızda eşine az rastlanan bir vicdanın aramızdan ayrılışını hatırlamak ve onu sevgiyle yâd etmek, Asım'ın nesli olarak bir devir bildim kendime…
O, Kurtuluş Savaşımızın bir destan kalbi, bir destan dilidir Cumhuriyet döneminin bir düşünce ve beyin fırtınasıdır Ölümünün yaklaşması o gizli vakitlerde tarihi gölgeden üşüyen, öte yandan ölümün hamasi gölgesine sığınan bir acayip, mahzun bir ruhtur Fakat ruhu hiçbir vakit üşümemiştir İnsanımızın manen ve maddeten baştan ihyası için tüm kültür, edebiyat ve irade gücünü harcamış büyük bir kahramandır Mehmet Akif O duasında kendini unutan adamdır
Milli şairimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz
Akif ’ten:
“Bana sor sevgili kâri ’, sana ben söyleyeyim,
Ne hüviyyette şu karşında duran eş ’ârım:
Bir istif söz fakat, samimiyyetti ancak hüneri;
Ne tasannu bilirim, çünkü ne san ’atkârım
Şi ’r için “göz yaşı derler; onu bilmem, yalnız,
Aczimin giryesidir bence bütün âsârım!
Ağlarım, ağlatamam; hissederim, söyleyemem;
Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizârım!
Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa;
Oku, zirâ onu yazdım iki laf yazdımsa… *
27 Aralık ’ta aramızdan ayrılışının 72 yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ’u anmadan geçemezdim forumda…
Us ve şiir dünyamızda eşine az rastlanan bir vicdanın aramızdan ayrılışını hatırlamak ve onu sevgiyle yâd etmek, Asım'ın nesli olarak bir devir bildim kendime…
O, Kurtuluş Savaşımızın bir destan kalbi, bir destan dilidir Cumhuriyet döneminin bir düşünce ve beyin fırtınasıdır Ölümünün yaklaşması o gizli vakitlerde tarihi gölgeden üşüyen, öte yandan ölümün hamasi gölgesine sığınan bir acayip, mahzun bir ruhtur Fakat ruhu hiçbir vakit üşümemiştir İnsanımızın manen ve maddeten baştan ihyası için tüm kültür, edebiyat ve irade gücünü harcamış büyük bir kahramandır Mehmet Akif O duasında kendini unutan adamdır
Milli şairimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz
Akif ’ten:
“Bana sor sevgili kâri ’, sana ben söyleyeyim,
Ne hüviyyette şu karşında duran eş ’ârım:
Bir istif söz fakat, samimiyyetti ancak hüneri;
Ne tasannu bilirim, çünkü ne san ’atkârım
Şi ’r için “göz yaşı derler; onu bilmem, yalnız,
Aczimin giryesidir bence bütün âsârım!
Ağlarım, ağlatamam; hissederim, söyleyemem;
Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bizârım!
Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa;
Oku, zirâ onu yazdım iki laf yazdımsa… *