teknolojiuzmani
FD Üye

Bitcoin (BTC) boğası Tim Draper, güçlü temelleri ve eşsiz kullanım durumları nedeniyle kripto piyasasında yakından takip ettiği iki altcoin‘i açıkladı.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yeni bir röportajda konuşan milyarder, açık kaynaklı programlanabilir blok zinciri Tezos’un (XTZ) bir kripto projesinde görmek istediği şeylere sahip olduğunu tabir ett:
“Aradığım şey, makul bir token’ın gerisindeki girişimcilerin ve mühendislerin kim olduğu. Birtakım token’ları seviyorum. Tezos’u seviyorum zira kusursuz bir mühendislik takımı var ve bir token’ın nasıl çalıştırılacağını yine tanımladılar. Bunu Proof of Stake olarak yapıyorlar. Daha az güç kullanıyorlar ve yeni bir idare biçimlerine sahipler ve bu heyecan verici.”
Draper, Ethereum tabanlı altcoin Aragon’u (ANT) da takip ettiğini söyledi. Aragon, kullanıcıların kendi merkezi olmayan özerk tertiplerini (DAO) oluşturmalarını ve yönetmelerini sağlayan açık kaynaklı bir yazılımdır.
Aragon, öznel uyuşmazlıkları ele almak için topluluk tarafından yönetilen merkezi olmayan bir mahkeme sistemi geliştirdi. Draper’a nazaran, bu sistem heyetlerin çalışma biçiminde ihtilal yaratabilir.
Bitcoin Hakkında Konuştu
Draper Associates’in kurucusu, Bitcoin’e bakarak, önder kripto paranın enflasyona karşı büyük bir müdafaa olduğunu ve protokolünün devlet kurumlarına nazaran üstün itimat ve güvenilirlik sunduğunu söylüyor.
“Yatırımcılar için, Bitcoin’e tutunmanın muhtemelen güzel bir şey olduğunu düşünüyorum zira orada yalnızca 21 milyon Bitcoin var ve onları her yerde kullanmamıza müsaade veren özgürlüğü ve inancı temsil ediyorlar. Bir bankaya yahut bir devlet kurumuna güvenmeye çalışmaktansa bu daha mantıklı.”