Mimar Selim Yuhay Hayatı Hakkında Bilgiler mimar selim yuhay selim yuhay kimdir selim yuhay hayatı Sevgili melekler, Kanal D ekranlarının en sevilen dekorasyon programlarının başında gelen Evim Harika ekibinin başarılı mimarı Selim Yuhay hakkında bilgiler veriyor ve gazeteci Suna Akyıldız'ın Yuhay'la yaptığı röportajı sizlere sunuyoruz 1548237805 1548237805 mimarselimyuhayhayatihakkindabilgiler5c5a558a12becmimarselimyuhayhayatihakkindabilgiler5c5a558a12becmimarselimyuhayhayatihakkindabilgiler5c5a558a12bec Selim Yuhay 23 Mayıs 1972 tarihinde İstanbul ilinde doğdu Halen İstanbul ilinde yaşayan Selim Yuhay gene bu ilde iç mimarlık konusunda incelemeler yapmaktadır 1994 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olduktan daha sonra yurt genelinde birçok projenin altına imzasını atmıştır Selim Yuhay mimarlık alanında kendine has bir tarzı olmasından dolayı fark yaratmaktadır Öteki mimarların büyük bölümü tasarım yaparken adeta aynı sitilleri kullanıyor olsa da ilgili mimarımız diğerlerinden öbür olduğu için seçim edilmektedir Mimar Selim Yuhay'la Röportaj Sizi tanıyalım mı? 23 Mayıs 1972 doğumluyum Evliyim, üç çocuğum var Eşim balerin Ailemde çok mimar vardır Dürüst mesleği seçtiğimi düşünüyorum Dekorasyona ve renklere defalarca tutkum oldu Her gün öbür bir evi döşüyorsunuz Bu tempoya nasıl yetişiyorsunuz? bundan başka düşünün ki bir aile için üç gün ayırıyoruz Ama çekimlere bir ay stoklu başladık Sabahtan bir eve gidiyorum, derhal orada çözüm üretiyorum Konut sahibini önceden şüphesiz tanımıyorum Yalnızca elimde, evin önceki fotoğrafları oluyor Ilk Olarak o fotoğraflara bakabiliyordum, artık ona bile süre ayıramadan doğrudan doğruya eve gidiyorum Eve girer girmez birincil yaptığınız ne? Evi geziyorum, editör arkadaşımıza soruyorum: Evin sahibi hangi renkleri sever, psikolojisi nedir? Gardırobu açıyor, kıyafetlerine bakıyorum Çünkü giydiği renkler kişinin ruhunu yansıtır Bu da evine yansır Evin düzeninden, eşyalardan bir deneme yapıyorum Evde hakimiyet kimde? Acaba erkek gerçekten orada yaşıyor mu yahut sırf eşinin istediği duygu ve düşüncelerle mi yaşamını sürdürüyor? Arkasında, neresi yapılacaksa ona tarafından çözüm üretiyorum Bu program baştan sona daha önce tatmadığım duygularla karşılaştım (gözleri doluyor) Yaşanan o duygunun tarifi değil Ekipte kaç kişi var? Toplamda 100 kişiyiz Kameramanı, kurgucusu, ışıkçısı, 18 sanatkâr, atölyede çalışan 4 sanatkâr, cilacısı, marangozu Benimle birlikte işleri peşine düşüp takip eden yeni mezun mimarlar da var Kendi işinize zaman kalmıyordur Maalesef Fazla artı eski müşterim geliyor Ama biliyorlar ki şu anda hayatımın projesini gerçekleştiriyorum SELİM YUHAYDAN İNCİLER Mutlu evler, kendini emin eder Salonda yalnızca düğün yok, tatil resimleri de vardır Ev fazla düzenliyse eşler arasında sorun vardır Kadın ilgiyi evine vererek rahatlıyordur Ruhsal çöküntü yaşayanlarda simetri hastalığı olur Ünlü evleri kimse yaşamıyor gibi Evde azıcık yaşanmışlık, dağınıklık olmalı Tabloları sırf dekorasyona renk olarak uysun diye koyuyorlar Önceden şampanya rengi modaydı Daha Sonra kum rengi moda oldu Sıra lilada, kırmızıda, morda Cesaretli olun Mükemmel anılar biriktirdi Yaşadığınız anılar arasında sizi güldüren? Muhafazakar bir ailenin evine gittik Bayan bana Selim Bey, sizi fazla seviyorum ve sarılmak istiyorum fakat eşim yanımda dedi Eşi gidince Gel Selimciğim, sana şöyle doya doya sarılayım Böylece hoş şeyler yapıyorsunuz ki Seni kardeşimin yerine koydum dedi Evi teslim edeceğiz, eşiyle beraber geldi, O benim kardeşim, sarılırım, kıskanma diye baştan sarıldı En hissi anınız? Bir aileye gittik Anne, 5 sene önce oğlunu kaybetmiş Acısını hafifletmek için hemen bir çocuk doğurmuş Yetmemiş, bir okulun komple tadilatını yaptırmış Hayata tutunmaya çalışmış Kendimi onun yerine koydum, beni derinden etkiledi Bir diğer aileye gittik 10 sene önce eşini kaybetmiş anne Biri 26, diğeri 18 yaşında olan iki oğlu var Eşinin sallanan sandalyesi için evde özel bir köşe yaptım (gözleri doluyor, yutkunuyor) Eşinin kitabını ve resimlerini koydum Tüm aile o köşeyi gördüğünde ağladı O anları anlatamam Yolda durdurup çağıran oluyor İşiniz bittikten daha sonra bile o aileleri arayıp hatır soruyormuşsunuz Içten fakat siz nereden biliyorsunuz? Özellikle yaşlıları arıyorum Program çekildi, sizinle işimiz de bitti duygusunu sevmiyorum Bak, biz hâlâ burdayız, bir şeylere ihtiyacınız olursa yanınızdayız filan demeye çalışıyorum Yolda durdurup Adresim bu, bize gelin diyen oluyor mu? Yapanlar var En fazla buna üzülüyorum Biri Böbrek hastasıyım, evimin ihtiyacı var dedi Bursadan arayan bir başka biri, ayakları kesilecekmiş, evini yapmamızı rica etti Ancak seçimi ben yapmıyorum, ekip yapıyor Keşke herkese yetişebilsek Türkiye dışından da var mı? İran, Azerbaycan, Belçika, Hollanda ve Almanyadan alıyoruz Şayet ilerleyen bölümlerde gideriz Çok da güzel olur Evler, ailelerin durumu hakkında bilgi veriyor mu? Tabii Gardırobu açarım mesela: Erkeğin tarafı ütülü, katlı, kadının tarafı daha gizli O evde erkek egemenliği olduğu belirlenmiş Ya Da yatak odasında kadının tarafında daha feminen şeyler var Adamın terliği de sürükleyici O odaya bayan hükmediyor çağrıda bulunmak Kadının bir sürü parfümü görünüyorsa, erkeğin parfüm koyacak yeri yahut da kadın başat O zaman pembe, lila, kırmızının olduğu yatak odasına girince Bu çift çok romantik diyorsunuzdur Hayır Bir erkek kokoşluktan ne dek hoşlanır ancak? Yatak odası, hem erkeğin ayrıca kadının paylaşımlarının olacağı şekilde döşenmeli O süre Burada karıkoca ilişkisi devam ediyor diyebilirsiniz Zaten mekan, konuşur insanla Erkeğin sıklıkla oturduğu koltuğa bak, televizyonun karşısındadır Mutfakta televizyon varsa sandalyenin duruşuna bak Mutfağı, bayan kullanır Demek ancak karıkoca bambaşka oturuyor: Biri dizi izliyor, diğeri maç Terzi kendi söküğünü dikiyor mu? Hayır Çocuğunuz varsa ev onundur Evlenirken özene bezene yaptığınız konut, çocukla birlikte dağılıyor Özgürlüklerine, yani gelişimlerine sınır koymamak için eşim ve ben, evi komple onlara bıraktık 3006 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır Röportajmimarselimyuhayhayatihakkindabilgiler5c5a558a16cf4altuna Akyıldız