bilgisayarci
FD Üye
Cumhuriyet gazetesi muharriri Mine Kırıkkanat, “Hayaller baro başkanlığı, gerçekler mafya avukatlığı” başlıklı yazısında İstanbul Barosu’nun eski Lideri Prof. Dr. Ümit Kocasakal ve İstanbul Barosu Başkanlığına aday olacağını duyuran avukat Uğur Poyraz hakkında "hem mafya avukatı hem faziletli hukukçu olmaz! Olmaya kalkmak, en hafif tarifiyle hadsizliktir" diye yazdı
"Mine Kırıkkanat her iki ismin de Adnan Oktar davasının avukatları olduklarını belirterek, duruşma tutanaklarında da alıntılar yaptı.
Kırıkkanat, “Her tercih üzere, bu türlü bir tercihin de bedeli vardır. Adnancılar çeşidi bir hata örgütünü savunanlara ‘mafyaya avukatlık yapıyor’ denir” tabirlerini kullandı.
Kırırkanat'ın yazısında bir kısım şöyle:
Av. Uğur Poyraz gibi hem mafyanın avukatı, hem kanal kanal TV gezip devlet, hukuk, ahlak nutukları atan toplumsal demokrasi havarisi olunmaz. Prof. Dr. Ümit Kocasakal gibi hem mafyanın avukatı hem ulusalcı Kemalist hukukçu da olunmaz.
Kısaca hem mafya avukatı hem faziletli hukukçu olmaz! Olmaya kalkmak, en hafif tarifiyle hadsizliktir.
Tutuklu gazetecilere çakma ziyaret
Mafya savunma mesleğinde, “kumarhaneler hükümdarı” Ömer Lütfü Topal, Ayvaz Korkmaz çetesi ve seri katil Atalay Filiz’in avukatlığını da yapan Av. Uğur Poyraz, 2006 yılından öteye Adnancıların baş avukatı oldu. 2018’de şahsen Adnan Oktar’ın Edirne Cezaevi’nden kendisine yenilenmiş vekâlet gönderdiğine bakılırsa kapalıdan zımniye hâlâ avukatı... Kapalıdan kapalıya diyorum, zira Uğur Poyraz, 7 Eylül 2018’de attığı bir tvitle Adnan Oktar’ın avukatı olmadığını ilan ettiyse de savcılığa yansımış bir istifa evrakı yok.
Zati Uğur Poyraz, gizlemeye antrenmanlı bir zat.
11 Mart 2020 tarihinde attığı tvitte, kendisinden toplumsal hassaslık bekleyen takipçilerine müjde veriyor: “Bugün öğlenden sonra Silivri 9 No’lu Cezaevi’nde Osman Kavala, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Murat Ağırel’i ziyaret ettim. Hepsinin çok selamları var. Enseyi karartmak yok.”
Lakin birebir gün, birebir cezaevinde Adnan Oktar’ı ziyaret ettiğini saklıyor! Esasen aslen onunla görüşmeye gidiyor ve hem tutuklandığından beri ikinci kere ziyaret ettiği Adnan Oktar’la münasebetini gizlemek, hem de kamuoyunda olumlu izlenim bırakmak için tutuklu gazetecileri paravan olarak kullanıyor!
Zira hukukçu mesleğinde mali çıkara dayalı olmayan, siyasal ya da toplumsal tek bir dava üstlenmemiş olan Av. Uğur Poyraz, İstanbul Barosu Başkanlığı’na oynuyor.
Mangalda kül bırakmayan ulusalcı
Pekala, eski İstanbul Barosu Lideri Prof. Dr. Ümit Kocasakal ondan daha mı matah? Ne yazık ki hayır.
Ümit Kocasakal’ın 2019 Ağustos ayında Adnan Oktar kabahat örgütünün iki numaralı “içtihat yetkilisi”, dijital veritabanı sorumlusu, FETÖ bağlantılı Didem Ürer’in lehine yargıya on dokuz sayfalık “bilimsel görüş” bildirdiği ortaya çıkınca, kendisine toplumsal medyadan tek cümleyle örgütten kaç para aldığını, GSÜ’den mütalaa müsaadesi alıp almadığını sordum. Hakkında kitap yazmışım, Adnancıların pek sevdikleri bu cins türel mütalaalar için büyük fiyatlar -en az 100 bin TL ödediğini elbette biliyorum!
Kocasakal, tek soruma yirmi dokuz (!) karşılıkla eveledi geveledi, lakin karşılık vermedi. Kendisini şöyle savundu: “Çok şükür küreselci değil, ulusalcıyım, milliciyim, antiemperyalistim, Kemalistim. Hiçbir maske takmıyorum, olmadığım üzere görünmüyorum. Gerektiğinde bu hoş vatan için değil mangalda kül, mangal da bırakmayız.”
Bir ay sonra dava başladı, mahkemede kimi görelim?
GSÜ Hukuk Fakültesi’nin antiemperyalist hocası Ümit Kocasakal haysiyet mangalında sahiden yutulmadık kül bırakmamış ve emperyalizmin bayraktarı Evangelist Kilise’nin yaratılış safsatasını Türkiye’ye kakalayan Adnan Oktar örgütünün “hukuk imamı” Noyan Orcan’ın avukatlığını üstlenmiş!
Savunduğu Noyan Orcan, tesadüfe bakınız ki Adnancıların adliyeleri boğduğu binlerce davada, üniversite hocalarından “bilimsel görüş” teminiyle ünlü ve... Hala örgüt yöneticiliğinin yanı sıra, Adnancıların turnike denilen tecavüz seanslarında “ECİR kazanmak” emeliyle küçük bir kız çocuğu ile dört erişkine “anal ve oral yoldan organ sokmak suretiyle, cebir kullanarak” cinsel istismar, taarruz vb. kabahat isnadıyla yargılanıyor.
Ulusalcılığın acıklı marka patent vekili Ümit Kocasakal, “ben sempatik diktatörüm” diye dolaşmakla yetinsin.
Frapan giysisi giderek müvekkili Adnan Oktar’a benzeyen Uğur Poyraz ise sakın baro başkanlığına aday olmaya kalkmasın."