Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mineraller Nelerdir

Mineraller Nelerdir

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur? ,Mineraller,Mineral nedir,Minerallerin Görevleri ve Faydaları,Minerallerin görevleri,Mineral Taşıyan Yiyecekler,

Mineraller Nelerdir

Mineraller, vücudumuzun yaşam için gerekli fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gereklilik duyduğumuz inorganik maddelerdir Mineraller vücudumuz tarafından üretilemediği için dışardan besinler yoluyla alınır

Vücudun pek çok yaşamsal işlevinde mineraller, vitaminlerle birlikte devir alır En manâlı görevleri ise vitaminler ile diğer besinlerin gövde kadar etkili bir şekilde kullanımını sağlamaya muavin olmaktır Yetkisiz mineral alımı gövde fonksiyonlarının bozulmasına ve çeşitli sağlık durumu sorunlarına yol açar Örneğin; kansızlık, kansızlık ya da demir eksikliği olarak adlandırılan ve ülkemizde oldukça yaygın olan bu rahatsızlığın temelinde Demir minerali eksikliğiyatmaktadır Sadece bir mineralin bile karoser tarafında yeterince alınamaması, o kadar fazla şikayete yol açan kansızlığa niçin olabilmektedir bu nedenle, yeterli mineral almak için dengeli ve sağlıklı beslenme çok önemlidir

Vücudun mineral ihtiyacı mg cinsinden çok düşük değerlerde olmakla birlikte, hamilelik döneminde, gelişme çağındaki çocuklarda, sporcularda ve bunun gibi değişik birey ya da dönemlerde bu gereksinim artabilir

Mineral Içeren Yiyecekler :

Kalsiyum taşıyan yiyecekler: Süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, brokoli, lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fıstık,sardalya

Demir taşıyan besinler : Kırmızı et, balık, yumurta sarısı, soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru üzüm, pekmez

Bakır taşıyan besinler : Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, yapraklı sebzeler, bezelye, fındık, ceviz, mantar, çavdar

Çinko içeren besinler : Yumurta sarısı, baklagiller, kabak çekirdeği, gündöndü çekirdeği, buğday tohumu, bütün tahıllar

İyot taşıyan besinler : Deniz balıkları, sebze (zeminin içerdiği iyot miktarına ast), iyotlu yemek tuzu

Potasyum taşıyan besinler : Meyve, sebze, süt ürünleri, muz, kurukayısı, kuru üzüm, portakal, avokado, kabak, incir, sarımsak, hurma, patates

Magnezyum taşıyan yiyecekler : Badem, fıstık, fındık, ceviz, soya fasulyesi, arıtılmış edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek ve koyu yeşil sebzeler

Selenyum taşıyan besinler : Deniz ürünleri, tavuk, soğan, sarımsak, brokoli, buğday tohumu

Sodyum içeren besinler : Yemeklik tuz, buğulama ve salamura et, salam ve balık ürünleri, ekmek, peynir, maden suyu

Fosfor taşıyan besinler : Balık, et, yumurta, işlenmemiş tahıl ürünleri, fındık, ceviz, maya, peynir

Kükürt içeren besinler : Yumurta sarısı, et, süt, balık, peynir, fındık, ceviz, sebze

Manganez içeren besinler : Ananas, ceviz, fındık, baklagiller, işlenmemiş tahıl ürünleri, sebze, bira mayası, kakao

Krom taşıyan besinler : Siyah dere, kakao, bal, fındık, ceviz, ilenmemiş tahıllar, peynir, et, mantar

Flor taşıyan besinler : Balık, et, süt ürünleri, çay, kahve, su ve maden suyu, soya fasulyesi

Klorid içeren besinler : Yemek Yemek tuzu içeren her türlü beslenme (salam ve balık ürünleri, ekmek, peynir gibi) *
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt