iltasyazilim
FD Üye
Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet küçük boy kabak
*1 adet küçük boy havuç
*1 sap pırasa
*1 adet orta boy soğan
*2 adet domates
*12 diş sarımsak
*Kereviz sapı ve yaprağı
*Brokoli
*Karnabahar
*1 su bardağı erişte yada kuskus kullanabilirsiniz
*Ben mısırda koyuyorum isterseniz mısır
*Tuz
*Dereotu yada fesleğen ( servis esnasında)
*Zeytinyağı
Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Tarifi Yapılışı Öncelikle minestrone bol sebzeli bir italyan çorbası Çok lezzetli çok şifalı Bu sebzeleri yemeyene bile kendini yedirir öyle söyleyelim İtalyanların cucina povera dedikleri fakir mutfağının (bence güya öyle ) baş taçlarından biridir Sebzelerde tadını bozmayacak değişiklikler yapılabilir Mevsimi olmadığı için domates kullanmayabilirsiniz Veya lahana, meksika fasulyesi, bakla ekleyebilirsiniz erişte yerine iri bulgur yada pirinç kullanabilirsiniz Keyfiniz nasıl isterse gelelim yapımına
Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım Ardından sarımsakları ince ine kıyalım
Domates kullanıcaksak doğrayalım (İTALYA’ DA MİNESTRONE BÖLGEDEN BÖLGEYE DEĞİŞİR ANCAK ORJİNAL REÇETE DE SALÇA KULLANILMAZ BU YÜZDEN DOMATES KULLANIYORUZ RENGİNİ VE KOKUSUNU DEĞİŞTİRMEYELİM ÇORBAMIZIN)
Kabukları soyulan patates, kabak ve havucu küp küp doğrayalım Patatesleri ve kabakları biraz daha iri küpler havuçları daha minik küpler halinde
Kereviz sapımızı ve yapraklarını ve pırasalarımızı ince ince kıyalım
Brokoli ve karnabaharı küçük çiçekler halinde koparalım
Derin bir tencere de yağımızla beraber soğanlarımızı rengi dönünceye kadar kavuralım
Sarımsakları ekleyelim
Domatesi ekleyelim ve kavuralım
Sonrasında pişme sürelerini göz önüne alarak havuç, patates, kabak ekleyelim (PIRASA VE KEREVİZİ İSTER BU AŞAMA DA KOYABİLİRSİNİZ İSTERSENİZ AYRI BİR YERDE KAVURUP ÇORBANIZA EKLEYEBİLİRSİNİZ BEN AYRI BİR YERDE KAVURUP EKLEMEYİ TERCİH EDİYORUM)
Brokoli ve karnabaharıda koyalım
Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim (İSTERSENİZ TAVUK SUYU DA EKLEYEBİLİRSİNİZ ANCAK BU SEBZELERİN BERABER MÜTHİŞ BİR UYUMU VAR)
1520 dk kadar bu şekilde pişirin
Daha sonra içine tuz, karabiber, fesleğen ve eriştelerinizi ekleyin
1015 dakika kadarda bu şekilde pişirin
Sebzeleri kontrol ederek olup olmadığını anlarsınız zaten
Eğer ki evinizde makarnalar için kullandığınız bir pesto sos varsa çorbanın servisinde muhakkak deneyin Tabii ki permesanla birlikte Fesleğen bitkim iyice yeşersin pesto sosun resimli tarifini de atarım ama aklınızda bulunsun diye buraya da bırakayım
Pesto sos; BU REÇETE ÜNLÜ ŞEF JAMİE OLİVER’A AİTTİR
Yarım diş sarımsak (ben 2 diş sarımsak kullanıyorum)
1 büyük demet taze fesleğen
1 avuç çam fıstığı
1 büyük avuç permesan peyniri
Saf zeytinyağı
Opsiyonel olarak limon ( ben kullanmıyorum)
Tuz ve karabiber
Bu sosu makarnalarda italyan usulü bruschettalar hazırlarken (fırında ekmek) veya istediğiniz başka bir yerde tavuk yada etin yanında kullanabilirsiniz
Sarımsakları ve çam fıstıklarını rondodan geçiriyoruz Üzerine birer tutam tuz ve biraz karabiber döktükten sonra rondoya fesleğenlerimizi koyuyoruz Onlarıda çektikten sonra yavaş yavaş zeytinyağını dökelim ne çok sulu ne çok koyu bi kıvam olmasın robotu bir kez daha döndürelim iyice karışsın Sonrasında da permesan peynirimizi ekleyelim Son kez karıştıralım Bir kavanozda üzeri kararmasın diye zeytinyağı dökerek buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz
Afiyet olsun Şifa olsun inşallah ?
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
*1 adet küçük boy kabak
*1 adet küçük boy havuç
*1 sap pırasa
*1 adet orta boy soğan
*2 adet domates
*12 diş sarımsak
*Kereviz sapı ve yaprağı
*Brokoli
*Karnabahar
*1 su bardağı erişte yada kuskus kullanabilirsiniz
*Ben mısırda koyuyorum isterseniz mısır
*Tuz
*Dereotu yada fesleğen ( servis esnasında)
*Zeytinyağı
Minestrone Çorbası (İtalyan Usulü Sebzeli Çorba) Tarifi Yapılışı Öncelikle minestrone bol sebzeli bir italyan çorbası Çok lezzetli çok şifalı Bu sebzeleri yemeyene bile kendini yedirir öyle söyleyelim İtalyanların cucina povera dedikleri fakir mutfağının (bence güya öyle ) baş taçlarından biridir Sebzelerde tadını bozmayacak değişiklikler yapılabilir Mevsimi olmadığı için domates kullanmayabilirsiniz Veya lahana, meksika fasulyesi, bakla ekleyebilirsiniz erişte yerine iri bulgur yada pirinç kullanabilirsiniz Keyfiniz nasıl isterse gelelim yapımına
Öncelikle soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım Ardından sarımsakları ince ine kıyalım
Domates kullanıcaksak doğrayalım (İTALYA’ DA MİNESTRONE BÖLGEDEN BÖLGEYE DEĞİŞİR ANCAK ORJİNAL REÇETE DE SALÇA KULLANILMAZ BU YÜZDEN DOMATES KULLANIYORUZ RENGİNİ VE KOKUSUNU DEĞİŞTİRMEYELİM ÇORBAMIZIN)
Kabukları soyulan patates, kabak ve havucu küp küp doğrayalım Patatesleri ve kabakları biraz daha iri küpler havuçları daha minik küpler halinde
Kereviz sapımızı ve yapraklarını ve pırasalarımızı ince ince kıyalım
Brokoli ve karnabaharı küçük çiçekler halinde koparalım
Derin bir tencere de yağımızla beraber soğanlarımızı rengi dönünceye kadar kavuralım
Sarımsakları ekleyelim
Domatesi ekleyelim ve kavuralım
Sonrasında pişme sürelerini göz önüne alarak havuç, patates, kabak ekleyelim (PIRASA VE KEREVİZİ İSTER BU AŞAMA DA KOYABİLİRSİNİZ İSTERSENİZ AYRI BİR YERDE KAVURUP ÇORBANIZA EKLEYEBİLİRSİNİZ BEN AYRI BİR YERDE KAVURUP EKLEMEYİ TERCİH EDİYORUM)
Brokoli ve karnabaharıda koyalım
Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim (İSTERSENİZ TAVUK SUYU DA EKLEYEBİLİRSİNİZ ANCAK BU SEBZELERİN BERABER MÜTHİŞ BİR UYUMU VAR)
1520 dk kadar bu şekilde pişirin
Daha sonra içine tuz, karabiber, fesleğen ve eriştelerinizi ekleyin
1015 dakika kadarda bu şekilde pişirin
Sebzeleri kontrol ederek olup olmadığını anlarsınız zaten
Eğer ki evinizde makarnalar için kullandığınız bir pesto sos varsa çorbanın servisinde muhakkak deneyin Tabii ki permesanla birlikte Fesleğen bitkim iyice yeşersin pesto sosun resimli tarifini de atarım ama aklınızda bulunsun diye buraya da bırakayım
Pesto sos; BU REÇETE ÜNLÜ ŞEF JAMİE OLİVER’A AİTTİR
Yarım diş sarımsak (ben 2 diş sarımsak kullanıyorum)
1 büyük demet taze fesleğen
1 avuç çam fıstığı
1 büyük avuç permesan peyniri
Saf zeytinyağı
Opsiyonel olarak limon ( ben kullanmıyorum)
Tuz ve karabiber
Bu sosu makarnalarda italyan usulü bruschettalar hazırlarken (fırında ekmek) veya istediğiniz başka bir yerde tavuk yada etin yanında kullanabilirsiniz
Sarımsakları ve çam fıstıklarını rondodan geçiriyoruz Üzerine birer tutam tuz ve biraz karabiber döktükten sonra rondoya fesleğenlerimizi koyuyoruz Onlarıda çektikten sonra yavaş yavaş zeytinyağını dökelim ne çok sulu ne çok koyu bi kıvam olmasın robotu bir kez daha döndürelim iyice karışsın Sonrasında da permesan peynirimizi ekleyelim Son kez karıştıralım Bir kavanozda üzeri kararmasın diye zeytinyağı dökerek buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz
Afiyet olsun Şifa olsun inşallah ?
Not: Bu tarifte Filiz Makarna çalışması vardır Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.