Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Minestrone Çorbası

Minestrone Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER

1 adet büyük boy kuru soğan 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet orta boy kabak 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 3 dal kereviz sapı 5 adet taze fasulye ya da bakla (arzuya göre) 100 gram karnabahar 1 dal pırasa 4 dal taze fesleğen 5 su bardağı sıcak tavuk suyu 12 su bardağı Meksika fasulyesi (arzuya göre kuru fasulye, önceden suya basılmış) 1 su bardağı boncuk makarna 1 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için:

14 su bardağı iri rendelenmiş parmesan peyniri

NASIL YAPILIR?

Malzemeler çok fazla ve karışık gözükse de yapılacak işlemler basit Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin Fesleğen yapraklarını ayıklayın Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin Kısa bir süre kavurun Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın Sebzelerin üzerini 23 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 1520 dakika kadar pişirin Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp çeşnilendirin İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 1015 dakika kadar pişirin Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin


 
858,496Konular
982,409Mesajlar
30,226Kullanıcılar
Paradise5959Son üye
Üst Alt