iltasyazilim
FD Üye
Mini Baget Tarifi İçin Malzemeler Ekşi hamur mayası için:
*10 gram yaş maya
*4 çay bardağı ılık su
*4 çay bardağı un
Hamur için:
*2 çay bardağı ılık su
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*8,5 çay bardağı un
Üzeri için:
*1 çırpılmış yumurta
*1 tatlı kaşığı soğuk su
*İsteyen haşhaş, susam, çörek otu kullanabilir
Mini Baget Tarifi Yapılışı İlk önce ekşi hamur mayası yapılır Bir kabin içine su ve maya koyup eritilir, un ilave edilip çatalla iyice karıştırılır (topaklanma olmayacak) Üzerine folyo çekilip, oda sıcaklığı bir yerde tam 24 saat bekletilir Bu aşamada 23 kere tahta kaşıkla karıştırılır*Ekşi hamur mayası 24 saat bekledikten sonra üzeri açılır, su ve tuz eklenip karıştırılır Un yavaş yavaş dökülerek yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir (verdiğim un ölçüsü benim kendi kullandığım, sizinki belki biraz fazla belki daha az olabilir) Üzerine bir bez örterek 4 saat mayalanır Mayalanan hamur 12 parçaya bölünüp rulo yapılır 15 cm, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir (6 bir tepsiye 6 diğer tepsiye) Üzerine bir nemli bez örtülüp 45 dakika dinlendirilir Ekmek tepsisi fırına girmeden 15 dakika önce açılır ve fırının alt kısmına dayanıklı bir kaseye su konur Ekmeklerin üzerine bir bıçakla çapraz kesikler atılıp, yumurta sürülür 260 derece fırında 1015 dakika arası kızarana kadar pişirilir Pişen ekmekler telin üzerine soğumaya alınır*Afiyet olsun
*10 gram yaş maya
*4 çay bardağı ılık su
*4 çay bardağı un
Hamur için:
*2 çay bardağı ılık su
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*8,5 çay bardağı un
Üzeri için:
*1 çırpılmış yumurta
*1 tatlı kaşığı soğuk su
*İsteyen haşhaş, susam, çörek otu kullanabilir
Mini Baget Tarifi Yapılışı İlk önce ekşi hamur mayası yapılır Bir kabin içine su ve maya koyup eritilir, un ilave edilip çatalla iyice karıştırılır (topaklanma olmayacak) Üzerine folyo çekilip, oda sıcaklığı bir yerde tam 24 saat bekletilir Bu aşamada 23 kere tahta kaşıkla karıştırılır*Ekşi hamur mayası 24 saat bekledikten sonra üzeri açılır, su ve tuz eklenip karıştırılır Un yavaş yavaş dökülerek yumuşak ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir (verdiğim un ölçüsü benim kendi kullandığım, sizinki belki biraz fazla belki daha az olabilir) Üzerine bir bez örterek 4 saat mayalanır Mayalanan hamur 12 parçaya bölünüp rulo yapılır 15 cm, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir (6 bir tepsiye 6 diğer tepsiye) Üzerine bir nemli bez örtülüp 45 dakika dinlendirilir Ekmek tepsisi fırına girmeden 15 dakika önce açılır ve fırının alt kısmına dayanıklı bir kaseye su konur Ekmeklerin üzerine bir bıçakla çapraz kesikler atılıp, yumurta sürülür 260 derece fırında 1015 dakika arası kızarana kadar pişirilir Pişen ekmekler telin üzerine soğumaya alınır*Afiyet olsun