iltasyazilim
FD Üye
Mini Baklava Kupları Tarifi İçin Malzemeler
*7 baklava yufkası
*12 adet muffin kalıbı
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kreması İçin;
*1 paket kakaolu krem şanti
*1 bardak sut(paketin üzerinde bahsedilen şekilde hazırlayalım)
*1 paket orman meyveli krem şanti
*1 bardak süt ( paketin üzerinde bahsedilen şekilde hazırlayalım)
Üzeri İçin;
*Çikolata sos
*Meyveli sos
*Antep fıstığı
*Kiraz veya dilediğiniz meyve çeşiti
Mini Baklava Kupları Tarifi Yapılışı Merhabalar çok pratik ve görüntüsü harika bir tarif yaz günleri için çokta hafif
Öncelikle baklava yufkasının birini serelim ve üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile yufkamızın üzerine sürelim Çok aşırı sürmeyelim hafif hafif yedirelim Üzerine diğer baklava yufkasını serelim ve 5 adet yufka bitene kadar ayni işlemi yapalım ve en üste yine tereyağ sürelim ve 9 eşit parçaya bölelim muffin kaplarına kase bicimini alacak şekilde dizelim geriye kalan 2 yufkayıda aynı şekilde yağlayalım ve uzunlamasına üç eşit parçaya bölelim ve böldüğümüz üç parcayı üst üste koyup tekrar üç kare parçaya bölelim ve kalan muffin kaplarımıza aynı şekilde yerleştirelim 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk yufkalar kuruyup hafif kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkartıp soğumaya bırakalım bu sırada kakaolu krem şantiyi ayrı bir kapta orman meyveli krem şantiyi ayrı bir kapta 1 er bardak sütle çırpalım ve hazır olan kremaların 6 tanesine kakaolu kremayı 6 tanesine meyveli kremayı krema sıkma torbası ile dolduralım ardından çikolatalı krema olan kaplarımıza çikolata sos ve fıstık ile süsleyelim meyveli krema olan kaplarımıza meyveli sos ve dilediğimiz meyve ile süsleyelim ve servise hazır kremalar artıyor bu tarife göre isterseniz baklava yufkasını çoğaltarak daha fazla kup elde edebilirsiniz yada kalan kremaları buzdolabında muhafaza edip istediğiniz tarifte kullanabilirsiniz afiyet olsun
*7 baklava yufkası
*12 adet muffin kalıbı
*1 yemek kaşığı tereyağ
Kreması İçin;
*1 paket kakaolu krem şanti
*1 bardak sut(paketin üzerinde bahsedilen şekilde hazırlayalım)
*1 paket orman meyveli krem şanti
*1 bardak süt ( paketin üzerinde bahsedilen şekilde hazırlayalım)
Üzeri İçin;
*Çikolata sos
*Meyveli sos
*Antep fıstığı
*Kiraz veya dilediğiniz meyve çeşiti
Mini Baklava Kupları Tarifi Yapılışı Merhabalar çok pratik ve görüntüsü harika bir tarif yaz günleri için çokta hafif
Öncelikle baklava yufkasının birini serelim ve üzerine eritilmiş tereyağını fırça yardımı ile yufkamızın üzerine sürelim Çok aşırı sürmeyelim hafif hafif yedirelim Üzerine diğer baklava yufkasını serelim ve 5 adet yufka bitene kadar ayni işlemi yapalım ve en üste yine tereyağ sürelim ve 9 eşit parçaya bölelim muffin kaplarına kase bicimini alacak şekilde dizelim geriye kalan 2 yufkayıda aynı şekilde yağlayalım ve uzunlamasına üç eşit parçaya bölelim ve böldüğümüz üç parcayı üst üste koyup tekrar üç kare parçaya bölelim ve kalan muffin kaplarımıza aynı şekilde yerleştirelim 180 derece ısıtılmış fırında 10 dk yufkalar kuruyup hafif kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkartıp soğumaya bırakalım bu sırada kakaolu krem şantiyi ayrı bir kapta orman meyveli krem şantiyi ayrı bir kapta 1 er bardak sütle çırpalım ve hazır olan kremaların 6 tanesine kakaolu kremayı 6 tanesine meyveli kremayı krema sıkma torbası ile dolduralım ardından çikolatalı krema olan kaplarımıza çikolata sos ve fıstık ile süsleyelim meyveli krema olan kaplarımıza meyveli sos ve dilediğimiz meyve ile süsleyelim ve servise hazır kremalar artıyor bu tarife göre isterseniz baklava yufkasını çoğaltarak daha fazla kup elde edebilirsiniz yada kalan kremaları buzdolabında muhafaza edip istediğiniz tarifte kullanabilirsiniz afiyet olsun