Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mini Ekler Pasta Tarifi Resimli

Mini Ekler Pasta Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Küçük Ekler Pasta Tarifi


Resimli Küçük Ekler Pasta Tarifi

Malzemeler

Hamur İçin

1 su bardağı su
60 gram tereyağı, 250 gram tereyağını 4e bölüp birini kullanabilirsiniz
yarım su bardağı un
1 çimdik tuzlu
2 yemek yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta

Krema İçin

1 adet yumurta
3 yemek yemek kaşığı un
7 yemek yemek kaşığı toz şeker
2 buçuk su bardağı süt
yarım paket vanilya

Üzeri İçin

1 adet 80 gram bitter çikolata, bıçakla kıyılmış
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
12 yemek kaşığı süt
keza büyük sıkma torbası
düz geniş duy
fırın kağıdı



Yapılışı

Küçük Ekler için gereken malzemeleri hazırladığımıza göre Küçük Ekler tarifini yapmaya başlayabiliriz Orta doruk 1 tencereye suyu ve tereyağını alıp karıştırarak ısıtın Tereyağı eridikten sonradan su kaynamadan önce unun hepsini pat diye ekleyip çarçabuk tahta kaşıkla karıştırıp pürüzsüz 1 hamur haline gelene kadar karıştırın 3 ile 4 dakika bu şekilde karıştırmaya devam edin Hamur önce kendini toplayıp daha sonra tencereye yapışmaya başlayınca altını kapatıp arada karıştırarak ılınması için bekletin İsterseniz misket tezgaha aktarıp alt üst ederek daha kısa sürede ılınmasını sağlayabilirsiniz

Hamuru her yerde cam veya metal 1 kaseye alıp yumurtaları mikserle bir bir yedirin Düz duy takılmış geniş sıkma torbasına hamuru doldurun Fırın kağıdı serilmiş tepsinize eşdeğer uzunluklarda krema sıkın Sıkarken 1 kez uzun gidip yeniden yanında geri dönün İkisinin üzerine her tarafta sıkmaya devam ederek sıkmayı bitirin Bu şekilde yeterince kalınlık elde etmiş olacaksınız Şekil bozukluklarını suya batırdığınız parmağınızla düzeltebilirsiniz Tüm hamuru sıktıktan sonradan ısıtılmış 190C dereceli fırında yaklaşık yarım saat değin pişirin

giderken krema malzemelerini süt hariç orta tepe 1tencerede karıştırınSütü ekleyip orta ateşte koyulaşıp kabarcıklar çıkana kadar pişirinVanilyayı ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın Ilınmış eklerlerinizi tırtıllı bıçakla ortadan ikiye kesin Kremadan kaşıkla kalınca sürüp her tarafta kapatın Hepsini benzer şekilde bitirdikten sonra üstteki malzemelerini kaynar suya oturtulmuş öbür 1 kasede karıştırarak eritin ve eklerlerin üzerine bıçakla sürün Buzdolabında soğuttuktan sonradan servis yapabilirsiniz *
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt