Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mini Ekler

Mini Ekler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mini Ekler Malzemeleri
250 ml su
110 gr tereyağı
Bir tutam tuz
175 gr un
6 – 7 adet yumurta

Pastacı Kreması için Malzemeler
500 ml süt
1 adet çubuk vanilya
150 gr toz şeker
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
40 gr tereyağı

Üzeri için Malzemeler
150 gr krema
300 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ekler için;

Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın

6 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 7inci yumurtayı kırmayın

Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve buz dolabında 10 dakika kadar bekletin ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye serçe parmağı boyunda şeritler halinde sıkın, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın Hamurun sivri uçları kalırsa parmağınızı hafif ıslatarak üzerine bastırın

190 derece önceden ısıtılmış fansız fırında 20 – 25 dakika kızaran kadar pişirin ve soğumaya bırakın



Krema için;

Vanilyayı boylamasına ikiye bölün ve bıçağınızın sırtıyla tohumlarını alın

Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın

Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, ve nişastayı ekleyin

Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte ürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin ardından ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın Kremayı bir kaseye alıp üzerine direk değecek şekilde streç filmle kaplayıp iyice soğuması için dolapta bekletin

Pastacı kreması soğuyunca sıkma torbasına alın


Üzeri için;

Çikolatayı benmari usulü eritin ardından krema, tereyağı ve pudra şekerini ilave edip iyice çırpın

Eklerleri uç kısımlarından delip, içine kremayı sıkın Her bir eklerin üst kısmını hazırladığınız çikolatalı sosa batırın (sadece üst kısmını kaplayacak kadar) ardından servis tabağına alın

 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt