iltasyazilim
FD Üye
Mini Ekler Malzemeleri
250 ml su
110 gr tereyağı
Bir tutam tuz
175 gr un
6 – 7 adet yumurta
Pastacı Kreması için Malzemeler
500 ml süt
1 adet çubuk vanilya
150 gr toz şeker
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
40 gr tereyağı
Üzeri için Malzemeler
150 gr krema
300 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ekler için;
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın
6 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 7inci yumurtayı kırmayın
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve buz dolabında 10 dakika kadar bekletin ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye serçe parmağı boyunda şeritler halinde sıkın, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın Hamurun sivri uçları kalırsa parmağınızı hafif ıslatarak üzerine bastırın
190 derece önceden ısıtılmış fansız fırında 20 – 25 dakika kızaran kadar pişirin ve soğumaya bırakın
Krema için;
Vanilyayı boylamasına ikiye bölün ve bıçağınızın sırtıyla tohumlarını alın
Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, ve nişastayı ekleyin
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte ürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin ardından ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın Kremayı bir kaseye alıp üzerine direk değecek şekilde streç filmle kaplayıp iyice soğuması için dolapta bekletin
Pastacı kreması soğuyunca sıkma torbasına alın
Üzeri için;
Çikolatayı benmari usulü eritin ardından krema, tereyağı ve pudra şekerini ilave edip iyice çırpın
Eklerleri uç kısımlarından delip, içine kremayı sıkın Her bir eklerin üst kısmını hazırladığınız çikolatalı sosa batırın (sadece üst kısmını kaplayacak kadar) ardından servis tabağına alın
250 ml su
110 gr tereyağı
Bir tutam tuz
175 gr un
6 – 7 adet yumurta
Pastacı Kreması için Malzemeler
500 ml süt
1 adet çubuk vanilya
150 gr toz şeker
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
40 gr tereyağı
Üzeri için Malzemeler
150 gr krema
300 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tereyağı
Ekler için;
Su tereyağı ve tuzu ocağa koyun ve tereyağı eriyince unu ilave ederek spatula ile karıştırın ve biraz soğutun Soğumaya yakın içerisine teker teker yumurtaları kırın ve mikserle hızlı devirde karıştırın
6 yumurtayı koyduktan sonra eğer harcınız doğru kıvamdaysa 7inci yumurtayı kırmayın
Hamur koyu mayonez kıvamında olmalıdır, hamurunuz bu kıvama geldiğinde sıkma torbasına alın ve buz dolabında 10 dakika kadar bekletin ardından yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye serçe parmağı boyunda şeritler halinde sıkın, birbirlerine çok bitişik olmadan sıkın Hamurun sivri uçları kalırsa parmağınızı hafif ıslatarak üzerine bastırın
190 derece önceden ısıtılmış fansız fırında 20 – 25 dakika kızaran kadar pişirin ve soğumaya bırakın
Krema için;
Vanilyayı boylamasına ikiye bölün ve bıçağınızın sırtıyla tohumlarını alın
Sütü bir tencereye alın içerisine vanilya tohumlarını koyup ısıtın
Şeker ve yumurta sarılarını iyice çırpıp, un, ve nişastayı ekleyin
Sütü bu karışıma ılıtarak karıştırın ve tüm karışımı tekrar tencereye alarak kısık ateşte ürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin ardından ocaktan alıp tereyağını ilave edin ve eriyene kadar karıştırın Kremayı bir kaseye alıp üzerine direk değecek şekilde streç filmle kaplayıp iyice soğuması için dolapta bekletin
Pastacı kreması soğuyunca sıkma torbasına alın
Üzeri için;
Çikolatayı benmari usulü eritin ardından krema, tereyağı ve pudra şekerini ilave edip iyice çırpın
Eklerleri uç kısımlarından delip, içine kremayı sıkın Her bir eklerin üst kısmını hazırladığınız çikolatalı sosa batırın (sadece üst kısmını kaplayacak kadar) ardından servis tabağına alın