Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mini Güveçte Künefe

Mini Güveçte Künefe
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Mini Güveçte Künefe ( Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

500 gram taze kadayıf 5, 5 yemek kaşığı tereyağ 200 gram Mozzarella peyniri ( tuzsuz çeçil peyniri dil peyniri vs) ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı + çeyrek bardak şeker 4 su bardağı su 1 ince dilim limon

Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 1 saat


Mini Güveçte Künefe( Muhteşem) Tarifi Yapılışı

Yaklaşık 1 yıldır künefeyi porsiyonluk olarak bu şekilde mini güveçlerde hazırlıyorum arkadaşlar
Künefe tepsim yada tabağım bulunmadığından tavada da yaptığım oluyor fakat en pratik şekli bu ve sizlere de kesinlikle tavsiye ediyorum Mutlaka denemelisiniz MUHTEŞEM bir tadı var ocakta pişenden dahada güzel oluyor benden söylemesi
Dün akşamki iftar tatlımız olarak aileme yapmışken sizlerle de bu harika ve pratik lezzeti paylaşmak istedim
Buyurun yapım aşamasına
Kadayıfı derince bir kaba koyalım
Tereyağını bir tavada eritip kadayıfın üzerine sıcağıyla dökelim Elimizle güzelce parça pinçik ederek yağı güzelce kadayıfın her yerine bulayalım
6 adet minik güvecimizi yan yana dizip içlerine birer avuç kadayıftan koyup parmaklarımızla iyice düzelterek basalım
Kalın tabanlı bir su bardağının altı ile iyice basa basa düzleyelim
Üzerine rendelediğimiz yada dilimleyip koyduğumuz tuzsuz sünen peynirimizi yerleştirelim
Tekrar üzerlerine eşit şekilde kadayıftan paylaştırıp elimizle bastırarak hepsini düzeltelim
Tekrar bardak altı ile basarak sıkılaştıralım kenarlarınıda parmak uçlarımızla bastıktan sonra şerbet malzemelerini ocağa koyalım altını açtıktan sonra
Hazırladığımız kadayıfları önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırının en alt rafına telle birlikte sürelim ( bu arada şerbetimizi pişirmeye devam edelim kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2025 dakika pişirip kenarda hazır bekleticeğiz ılık dökülecek)
45 dakika fırında böyle piştikten sonra tepsimizi orta rafa yerleştirip fırını 215 dereceye yükseltelim
Üzerleri nar gibi kızarana dek pişirip kaynarlığı çıkmış sıcak şerbeti hemen üzerlerine gezdirelim
Ve sıcak sıcak asla soğutmadan afiyetle yiyebiliriz
(Kadayıf kaynar şerbet ılık olacak)
Not: KÜNEFE SEVMEYEN YADA ARASINDA PEYNİR SEVMEYEN ARKADAŞLAR; ARASINA PEYNİR YERİNE CEVİZ KIRIĞI SERPEREK DİĞER İŞLEMLERE DE AYNEN UYARAK PORSİYONLUK KADAYIF TATLISI ELDE ETMİŞ OLURSUNUZ BİZ HER İKİ ŞEKLİNİDE SEVEREK YİYORUZ
KADAYIF TATLISI OLARAK CEVİZLİ YAPACAK ARKADAŞLAR SOĞUDUKTAN SONRA YADA 1GÜN ÖNCEDENDE YAPIP ERTESİ GÜNKİ MİSAFİRLERİNE İKRAM EDEBİLİR BİLGİNİZE ( Fakat bu şekilde şerbetin daha ılık olması gerekir)
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt