iltasyazilim
FD Üye
Mini Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*2 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Kakao
*Şekerli vanilya
*Un
İçi için;
*2 paket toz kremşanti
*2 su bardağına yakın süt
*Damla çikolata
Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz
*Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ilave ederek çırpmayı tamamlıyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biraz ince olacak şekilde hamurumuzu döküyoruz
*Önceden ısıttığımız fırında 180 derece de 2025 dakika kadar pişiriyoruz
*Pişen kekimiz soğurken bir kapta toz şantimizi (ben 2 faklı markanın birer poşetini kullanıyorum) ve sütü çırpıyoruz
*Koyulaşan şantimize damla çikolatamızı da ilave edip buzdolabında biraz dinlenmeye bırakıyoruz
*Soğuyan kekimizi su bardağının ağız kısmıyla kesiyor ve üstüne şantimizi sürüyoruz
*Keserken arada kalan kek parçalarımızı elimizle ufalayıp kek parçalarının üzerinde ki şantimizin görüntüsünü kapatıyoruz, servise hazır
Afiyet olsun*??
*2 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Kabartma tozu
*Kakao
*Şekerli vanilya
*Un
İçi için;
*2 paket toz kremşanti
*2 su bardağına yakın süt
*Damla çikolata
Mini Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz
*Sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya, kakao ve unu ilave ederek çırpmayı tamamlıyoruz
*Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biraz ince olacak şekilde hamurumuzu döküyoruz
*Önceden ısıttığımız fırında 180 derece de 2025 dakika kadar pişiriyoruz
*Pişen kekimiz soğurken bir kapta toz şantimizi (ben 2 faklı markanın birer poşetini kullanıyorum) ve sütü çırpıyoruz
*Koyulaşan şantimize damla çikolatamızı da ilave edip buzdolabında biraz dinlenmeye bırakıyoruz
*Soğuyan kekimizi su bardağının ağız kısmıyla kesiyor ve üstüne şantimizi sürüyoruz
*Keserken arada kalan kek parçalarımızı elimizle ufalayıp kek parçalarının üzerinde ki şantimizin görüntüsünü kapatıyoruz, servise hazır
Afiyet olsun*??