iltasyazilim
FD Üye
Mini Kumpir Malzemeleri
4 adet orta boy patates
Ayçiçek yağı
5 adet mantar
1 su bardağı rende kaşar peyniri
45 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Kimyon
Patatesleri iyice yıkayın, ortadan ikiye bölün, içlerini oyun ve fırın kabına alıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 30 dakika pişirin
Çıkardığınız içleri bıçak yardımı ile ince kıyın Tavanızı ocağa alın bir parça ayçiçek yağı koyarak tavanızı ve yağı ısıtın Patatesleri yağda soteleyerek pişirin Mantarlarınızı küpler olacak şekilde doğrayın, kavurduğunuz patateslere ilave edin Mantar ve patatesleri iyice pişene kadar soteleyin Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın 1 su bardağı rende kaşarın ¾ ünü patatesle mantara ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın
Patatesleri fırından çıkarın, hazırladığınız harçtan içerisine doldurun Kalan rende kaşar peynirini üzerlerine serpiştirin taze kekikleri de kaşarların üzerine serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin
Sıcak servis edin
4 adet orta boy patates
Ayçiçek yağı
5 adet mantar
1 su bardağı rende kaşar peyniri
45 dal taze kekik
Tuz
Karabiber
Kimyon
Patatesleri iyice yıkayın, ortadan ikiye bölün, içlerini oyun ve fırın kabına alıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 30 dakika pişirin
Çıkardığınız içleri bıçak yardımı ile ince kıyın Tavanızı ocağa alın bir parça ayçiçek yağı koyarak tavanızı ve yağı ısıtın Patatesleri yağda soteleyerek pişirin Mantarlarınızı küpler olacak şekilde doğrayın, kavurduğunuz patateslere ilave edin Mantar ve patatesleri iyice pişene kadar soteleyin Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın 1 su bardağı rende kaşarın ¾ ünü patatesle mantara ilave edip karıştırarak erimesini sağlayın
Patatesleri fırından çıkarın, hazırladığınız harçtan içerisine doldurun Kalan rende kaşar peynirini üzerlerine serpiştirin taze kekikleri de kaşarların üzerine serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin
Sıcak servis edin