Küçük Alman Pastaları: alman pastalari minik alman pastası 1548687275 1548687275 minikalmanpastalari5c4f17afd32ecminikalmanpastalari5c4f17afd32ec http:img257imageshackusimg2572994arkadaspastahm4 20 adet Malzemeler: 1kg un 125gr margarin (yumuşak) 1 su bardağı süt 3 yumurta 1 çay bardağı şeker 30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuzlu yarım su bardağı ılık su Hazırlanması: Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin Diğer malzemeleri katıp en ince ayrıntısına kadar yoğurun Hamur 2 katına çıkana dek mayalanması için bekleyin Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur fazla ince olmasın) su bardağı ile daireler belli Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın 200C dargın fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını belirlenmiş ve krema torbası ile (krema torbası yahut buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun Üstüne elekle pudra şekeri eleyin anekdot: gelişen hamur parçalarıyla açma ya da paskalya yapabilirsiniz id Kakaolu krema: Malzemeler: 1lt süt 12lt su 1 su bardağı un 500gr toz şeker 3 yemek yemek kaşığı kakao 125gr margarin 2 yumurta Hazırlanması: Yumurta, un, şeker ve kakaoyu en ince ayrıntısına kadar karıştırın Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin İneceğine yakın yağını ekleyip adamakıllı karıştırın Üzeri kurumasın diye arada bir karıştırarak soğutun