iltasyazilim
FD Üye
Minik aperatifler tarifi için malzemeler
Hamur için
3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
200 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı köfte baharı
1 soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4~5 kokteyl sosis
10 dilim sucuk
10 dilim kurutulmuş domates
3 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
3 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 yumurta sarısı
Minik aperatifler hazırlanışı
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip
Un, hamur kabartma tozu, yumurta, sıvıyağ, su ve tuzu yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin
Kıyma, kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, köfte baharı ve tuzu bir kaba alıp yoğurun Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın Domates salçası ile sıvıyağı bir kapta karıştırın Sosisleri haşlayıp yarısını dilimleyin Kurutulmuş domatesleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile incelterek açın Dilediğiniz şekillerde kesip üzerlerine salçalı yağı sürün Sosis, köfte, sucuk, kurutulmuş domates ve zeytinle süsleyip hamurların kenarına yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak, ılık veya soğuk servis yapın
Hamur için
3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için
200 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 çay kaşığı köfte baharı
1 soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4~5 kokteyl sosis
10 dilim sucuk
10 dilim kurutulmuş domates
3 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin
3 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
1 yumurta sarısı
Minik aperatifler hazırlanışı
Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip
Un, hamur kabartma tozu, yumurta, sıvıyağ, su ve tuzu yoğurma kabına alıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin
Kıyma, kıyılmış soğan, ufalanmış ekmek içi, köfte baharı ve tuzu bir kaba alıp yoğurun Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın Domates salçası ile sıvıyağı bir kapta karıştırın Sosisleri haşlayıp yarısını dilimleyin Kurutulmuş domatesleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin
Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile incelterek açın Dilediğiniz şekillerde kesip üzerlerine salçalı yağı sürün Sosis, köfte, sucuk, kurutulmuş domates ve zeytinle süsleyip hamurların kenarına yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin Sıcak, ılık veya soğuk servis yapın