iltasyazilim
FD Üye
Minik Bazlama İle Sandaviçler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*4 su bardağı un
*1 su bardağı süt(ılık)
*2 yemek kaşığı toz maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay bardagı su(maya için)
İç malzemeleri için
*1 adet orta boy domates
*1 tutam maydanoz
*10 dilim peynir
*10 tane zeytin
Minik Bazlama İle Sandaviçler Tarifi Yapılışı Slm arkadaşlar maalesef canım çok sıkkın öbür sayfama giremiyorum Artık tarifleri mi yeni sayfamdan yani burdan yapacağım takipcilerim buradan tariflerimi takip edebilirsiniz bundan sonra hadi besmelemizi çekip tarifimize başlayalım
Öncelikle hamurun mayasını yapalım mayamızı şekeri ekleyip ılık suyla ıslayalım 5 dakika bekleyip eritelim Unumuzu derin bir kaba alıp ortasını havuz yapalım Tuzunu ılık sütünü ekleyip mayayı da üzerine döküp güzelce yoğuralım Ele yapışmayacak bir kıvamda yumuşak bir hamur olacak eğer cıvık olmuşsa az bir şey un ekleyebilirsiniz hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım Mayaya gelince mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp parmağınızla hafifçe üzerine bastıralım ve peçete üzerinde yarım saat de bu şekilde mayalansın Sonra kızdırdığımız tavaya yağ koymadan arkalı önlü çevirerek pişirelim Çevirme işlemini her bir tarafını iki kere çevirip pişirelim ki içi hamur kalmasın bezelerin hepsini bu şekilde pişirelim Soğumaya bırakalım Soğuyunca bıçak yardımı ile yarısına kadar keselim İçine domates, maydanoz, zeytin ve peyniri koyup servis yapabilirsiniz Deneyenlere afiyet şifa olsun sevgilerimle
*4 su bardağı un
*1 su bardağı süt(ılık)
*2 yemek kaşığı toz maya
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay bardagı su(maya için)
İç malzemeleri için
*1 adet orta boy domates
*1 tutam maydanoz
*10 dilim peynir
*10 tane zeytin
Minik Bazlama İle Sandaviçler Tarifi Yapılışı Slm arkadaşlar maalesef canım çok sıkkın öbür sayfama giremiyorum Artık tarifleri mi yeni sayfamdan yani burdan yapacağım takipcilerim buradan tariflerimi takip edebilirsiniz bundan sonra hadi besmelemizi çekip tarifimize başlayalım
Öncelikle hamurun mayasını yapalım mayamızı şekeri ekleyip ılık suyla ıslayalım 5 dakika bekleyip eritelim Unumuzu derin bir kaba alıp ortasını havuz yapalım Tuzunu ılık sütünü ekleyip mayayı da üzerine döküp güzelce yoğuralım Ele yapışmayacak bir kıvamda yumuşak bir hamur olacak eğer cıvık olmuşsa az bir şey un ekleyebilirsiniz hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım Mayaya gelince mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp parmağınızla hafifçe üzerine bastıralım ve peçete üzerinde yarım saat de bu şekilde mayalansın Sonra kızdırdığımız tavaya yağ koymadan arkalı önlü çevirerek pişirelim Çevirme işlemini her bir tarafını iki kere çevirip pişirelim ki içi hamur kalmasın bezelerin hepsini bu şekilde pişirelim Soğumaya bırakalım Soğuyunca bıçak yardımı ile yarısına kadar keselim İçine domates, maydanoz, zeytin ve peyniri koyup servis yapabilirsiniz Deneyenlere afiyet şifa olsun sevgilerimle